in

Oglasio se Mandić nakon sastanka: Bez saglasnosti o rezolucijama o Srebrenici i Jasenovcu

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da je na večerašnjem sastanku predstavnika parlamentarne većine bilo reči o rezoluciji o Srebrenici, o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, kao i o još nekim temama, ali da nije postignuta saglasnost ni o jednoj od ovih tema, te izrazio uverenje da će nakon sastanka lidera regiona u Kotoru, u sredu, 15. maja, mnoge stravi biti jasnije.

Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

Andrija Mandić

Mandić je nakon sastanka u Skupštini Crne Gore rekao novinarima da ima mnogo izazova i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Nismo se složili oko nekih tema”

– Ali odlučili smo i dogovorili da to sve rešavamo kroz dogovor svih činilaca parlamentarne većine – rekao je Mandić.

On je najavio da će na sastanku lidera regiona u Kotoru biti i predstavnici SAD, te da veruje da će nakon tog razgovora mnoge stvari biti jasnije.

“Crna Gora mora da ide napred”

Nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj sledi – rekao je Mandić.

– Mi srpski političari u Crnoj Gori tu Rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem – rekao je Mandić.

Mandić je naveo da postoji nekoliko predloga u vezi rezolucije o Jasenovcu.

– To je sve stvar razgovora i videćemo kako će se Vlada i Crna Gora poneti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanje sa prošlošću. Mi bismo želeli da sve rane u Crnoj Gori lečimo i da se krećemo napred – poručio je Mandić.

Večerašnjem sastanku u kabinetu predsednika parlamenta Crne Gore je prisustvovao i crnogorski premijer Milojko Spajić.

(Srna)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /