in

Miloš Jovanović: Opozicija nije bila na visini zadatka

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je deo opozicije koji izlazi na izbore “nedorastao i nezreo” i da je pokazao da nije na visini zadatka, saopštila je danas ta stranka.

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Miloš Jovanović

On je gostujući na N1 televiziji rekao da neće pozivati građane na bojkot, i da će građani u Beogradu sami odlučiti da li će izaći na izbore.

– Neka građani sami odluče. Naprednjačka vlast u Beogradu će biti nelegitimna u svakom slučaju a od toga kolika bude izlaznost biće više ili manje nelegitimna. Građani treba da pokažu ozbiljnost- dodao je predsednik Novog DSS.

Jovanović je rekao da se opozicija koja je odlučila da izlazi na izbore sada žali Ustavnom sudu – zato što im se ne dozvoljava da krše zakon koji su sami doneli u saradnji sa vlastima. Sada otvoreno kažu da su imali dogovor da će moći da se krši zakon. Ne mislim da neko od njih ima dogovor sa Vučićem, ali su nedorasli i nezreli. Učestvuju u stvaranju privida da su se neki uslovi poboljšali, a nisu – ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, lično će imati poteškoće da ponovo sedne za sto sa predstavnicima opozicije koja izlazi na izbore. Takođe, i to što je Proglas odlučio da ćuti do 3. juna nije preterano odgovorno i hrabro. Ovo su falš i lažni izbori u režiji Hila i Vučića. Opozicija nije bila na visini zadatka – istakao je Jovanović.

(FoNet)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /