in

Milorad Pupovac o novoj hrvatskoj vladi, koja je po prvi put bez srpskih predstavnika

U novoj hrvatskoj vladi prvi put neće biti predstavnika Samostalne srpske demokratske stranke Milorada Pupovca, što je bio izričit uslov Domovinskog pokreta koji se pored ostalog zalaže za, kako navode, “tradicionalne i porodične vrednosti, izbacivanje rodne ravnopravnosti iz školstva i osnivanje Muzeja žrtava komunističkog terora”.

Milorad Pupovac

Analitičari upozoravaju da će nova vlada Hrvatske biti najviše desnija od nastanka te države, dok Milorad Pupovac procenjuje da je ovaj pokret dobio izbore na antisrpskoj kampanji.

Ovako je taj most na hrvatskoj strani ostao bez jednog značajnoj uporišta, a to je učestvovanje Srba u toj vladi. I sa druge strane, taj most je, na neki način, pod opasnošću zbog toga što u toj vladi učestvuje jedna ekstremno desna stranka za koju ćirilično pismo, obrazovanje na ćirilici i srpskom jeziku, za koje politički predstavnici Srba u Hrvatskoj nisu dobrodošli — ne samo u vladi, nego praktično i u osnovnim pravima građanstva – izjavio je Milorad Pupovac za “Blic” TV.

“Nastavlja se saradnja u Hrvatskom saboru”

Kako je dalje naveo, saradnja Samostalne demokratske srpske stranke se nastavlja u Hrvatskom saboru i drugim kanalima zbog niza pozitivnih dosadašnjih rezultata.

– Glas Srba će se sasvim sigurno čuti, i to zahvaljujući delovanju kruga poslanika Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru. Našom saradnjom sa ostalim zastupnicima nacionalnih manjina i našem nastojanju da zadržimo komunikaciju sa budućim premijerom Andrejem Plenkovićem kako se ne bi upropastilo sve ono što smo do sada činili a što je sadržavalo niz pozitivnih rezultata – dodao je Pupovac za “Blic” TV.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /