in

Lajčak: Rešenje za pitanje upotrebe dinara na KiM može se postići uz kompromis

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je večeras uverenje da se privremeno održivo rešenje za pitanje upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji može postići, uz “fleksibilnost i kompromis obe strane”.

Foto: Marko Đoković / Tanjug

Miroslav Lajčak

– Kasnije ove nedelje, ugostiću glavne pregovarače Kosova i Srbije u razgovorima sa ciljem pronalaženja održivog privremenog rešenja za one na koje utiče uredba Centralne banke Kosova (CBK) o gotovinskim transakcija. Siguran sam da se sporazum može postići, ali to će zahtevati fleksibilnost i kompromis obe strane – napisao je Lajčak na Fejsbuku.

Nova runda dijaloga u sredu

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, na kojoj će se razgovarati o pronalaženju rešenja u vezi sa odlukom takozvane Centralne banke Kosova o upotrebi dinara, biće održana u sredu u Briselu, izjavio je ranije danas portparol Evropske komisije Peter Stano.

Stano je na brifingu za novinare u Briselu rekao da EU očekuje da obe strane pokažu fleksibilnost i spremnost da postignu kompromis.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /