in

Izbori u Novom Sadu: Proglašena lista “Heroji – Miša Bačulov”, odbijena Branimira Nestorovića

Gradska izborna komisija Novog Sada proglasila je u utorak izbornu listu “Heroji – Miša Bačulov”, koja je 11. maja odbijena uz obrazloženje da jedan od 47 kandidata za odbornika sa te liste nema izborno pravo u Novom Sadu zbog pasivizacije adrese.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

Međutim, Miša Ronin Bačulov kaže da je u pitanju sabotaža i da je to “jedini način aktuelne vlasti da se bori protiv opozicije i građana”. Zato je ova grupa građana morala ponovo da prikupi najmanje 1.000 potpisa birača, što je i učinila u roku od 24 časa.

Nestorović odbijen

Proglašena je i lista “Ćale, ovo je za tebe – Petar Đurić“, dok je izborna lista „Mi, snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović – Novi Sad“ odbijena uz obrazloženje da nije ispoštovano zakonsko pravilo o zastupljenosti polova na listi. Od 21 kandidata, 13 je muškog pola, a osam ženskog (38,1 odsto), a na izbornoj listi mora biti najmanje 40 odsto pripadnika manje zastupljenog pola.

Političkoj stranci “Dosta je bilo”, koja je podnela izbornu listu „Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu“ naloženo je da u roku od 48 časova dostavi najmanje 15 nedostajućih pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju izbornu listu, dok je podnosiocu izborne liste „Ratni veterani Novog Sada“ GIK naložio da u istom roku dostavi najmanje 267 pravno valjanih izjava birača.

(N1)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /