in

Igor Bečić predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Za predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti danas je izabran Igor Bečić iz poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

Foto: Peđa Vučković / Fonet

.

Za zamenika predsednika Odbora izabran je Vladan Zagrađanin iz poslaničke grupe “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije”. Bečić je i u prethodna dva saziva obavljao funkciju predsednika ovog skupštinskog tela.

Ujedno, za predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo danas je izabrana Milica Nikolić iz poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” sa 11 glasova “za” i jednim glasom protiv.

Za zamenika predsednika tog odbora izabran je Dragan Nikolić, takođe sa liste okupljene oko Srpske napredne stranke, sa 10 glasova “za”, jednim protiv i jednim uzdržanim.

U obrazloženju je navedeno da je Milica Nikolić u više saziva učestvovala u ovom odboru i da je bila zamenica dosadašnjeg predsednika. Završila je Pravni fakultet u Beogradu i treći joj je mandat u Skupštini Srbije.

Za Nikolića je rečeno da je advokat koji dolazi iz Vranja te da je u nekoliko mandata bio član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /