in

Grupa albanskih dečaka kamenovala osnovnu školu kod Vučitrna

Grupa albanskih dečaka kamenovala osnovnu školu kod Vučitrna
Grupa albanskih dečaka kamenovala osnovnu školu kod Vučitrna

Osnovna škola „21. novembar“ u Gojbulji, kod Vučitrna, kamenovana je u nedelju od strane grupe dečaka albanske nacionalnosti, potvrdio je direktor škole Vukašin Mitrović, dodajući da je tom prilikom polomljeno staklo na vratima i oštećena kamera.

Foto: DOPISNIK KIM / Tanjug

.

Incident se, prema rečima Mitrovića, dogodio u nedelju u 17.20 časova.

Dogodio se jedan incident da je grupa dečaka albanske nacionalnosti u školi `21. novembar` u Gojbulji polomila vrata, tačnije stakla na vratima, i oštetila kameru. Imamo sve dokaze snimljene na kameri, toliko su bili uporni dok je nisu slomili – istakao je Mitrović.

Slučaj je, ističe, uredno prijavljen kosovskoj policiji.

Došli su na uviđaj policajci, bili su tu i policajci srpske nacionalnosti, kasnije je došao i Kfor. Inspekcija iz Prištine je uzela snimke i videćemo šta će dalje da se događa sa tim slučajem, da li će privesti te počinioce ili ne. Načinjena je materijalna šteta, inspektorat je dao svoju procenu, negde oko 200 evra, tako da je što se toga tiče, uviđaj izvršen, sada čekamo samo rezultate – rekao je Mitrović.

“Godišnje dva do tri incidenta”

Prema rečima direktora, godišnje se dogode dva do tri incidenta – kamenovanje škole, krađa, provociranja đaka i osoblja…

– Jedne godine su čak pokrali inventar, kompjutere i oštetili su baš dosta školu što se unutrašnjosti tiče. Dva do tri puta imamo te incidente gde kamenuju školu, lome staklo, obijaju vrata, pa čak znaju decu i osoblje koje radi u školi, a nađe se van škole, kada krenu kući, da provociraju, psuju i tako dalje – rekao je Mitrović.

Škola, kako ističe, ima mali broj đaka, petnaestak, a strah je prisutan kako kod roditelja, tako i kod dece i osoblja škole.

Podsećanja radi, juče je kosovska policija upala u ekspoziture Poštanske štedionice i Uprave za trezor na severu Kosova i zaplenila 1,6 miliona evra i 74 miliona dinara.

(Kosovo online)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /