in

Grenel: Tepić ne zna šta priča, potrebni su nam ozbiljniji političari

Nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, povodom tvrdnje poslanice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bivši predsednici SAD i tzv. Kosova Donald Tramp i Hašim Tači dogovorili ukidanje suda u Hagu za zločine OVK, rekao da “Tepić ne zna o čemu priča” i da su “potrebni političari koji su ozbiljniji u pronalaženju činjenica, umesto da govore pre nego što dobiju saznanja”.

Foto: KAY NIETFELD AFP / Profimedia

Ričard Grenel

– Ova žena ne zna o čemu priča. Ona uopšte nije bila uključena. Prebrzo donosi zaključke nakon što je odslušala jedan intervju. Potrebni su nam političari koji su ozbiljniji u pronalaženju činjenica nego da govore pre nego što dobiju saznanja. Činjenica je da je ideja bila da svaka zemlja istražuje sumnjive zločine i da se bavi njima interno – ne preko međunarodnog suda van svoje zemlje, već u Srbiji – istakao je Grenel na platformi X.

Članica Odbora za kontrolu službi bezbednosti i poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) u Skupštini Srbije Marinika Tepić predložila je danas da pred to telo budu pozvani nekadašnji američki izaslanik za dijalog sa Prištinom i predsednik Srbije, zbog nedavnog Grenelovog intervjua Donaldu Trampu Mlađem u kojem je Grenel, kako ona tvrdi, rekao da su on, Tramp, Vučić i Tači ranije “postigli istorijski dogovor o ukidanju suda u Hagu za zločine OVK nad srpskim stanovništvom”.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /