in

GIK vratila izbornu listu novosadske opozicije “Udruženi za slobodni Novi Sad” na popravni

Gradska izborna komisija (GIK) donela je sinoć zaključak kojim je udruženoj novosadskoj opoziciji pod nazivom “Udruženi za slobodni Novi Sad” naloženo da otkloni nedostatke u izbornoj listi za predstojeće lokalne izbore za šta imaju 48 sati od objavljivanja Zaključka GIK-a na veb prezentaciji Republičke izborne komisije (RIK).

Foto: Đorđe Kojadinović / Ringier

Novi Sad

Predstavnici liste “Udruženi za slobodni Novi Sad” tvrde da je ova odluka doneta samo sat vremena pre isteka roka od 48 sati od podnošenja, u kojem je GIK trebala da razmotri i odluči o njihovoj listi te da je reč o opstrukciji i traženju “dlake u jajetu”.

Prema rečima prvog čoveka na pomenutoj opozicionoj listi Miloša Tubića, to je pokušaj vlasti da spreči opoziciju da učestvuje na lokalnim izborima u Novom Sadu ili da ih osujeti u kampanji.

To se radi samo da naša lista ili ne bi bila proglašena ili da se odugovlači sa njenim prihvatanjem, da bi opoziciji što manje vremena ostalo u kampanji. Naravno, fantomske liste Srpske napredne stranke su ekspresno prihvaćene i bez zamerki ovog tipa – rekao je novinarima Tubić.

Koaliciju “Udruženi za slobodni Novi Sad” čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija Centar (SRCE), Građanski pokret “Bravo”, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Ekološki ustanak i Pokret za preokret.

GIK treba da odluči i o listi pokreta “Kreni-promeni” do večeras u 23.20 časova, kao i listi “Volim Novi Sad – Srpski pokret Dveri, Ivana Stojanović – Narodna stranka, Aleksandar Maksimović – Pokret Živim za Srbiju, dr Jovan Stojković”, koja je predata u subotu oko 21 čas.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /