in

Dragan Đilas kritikovao Savu Manojlovića zbog naočara sa sunce

Dragan Đilas kritikovao Savu Manojlovića zbog naočara sa sunce
Dragan Đilas kritikovao Savu Manojlovića zbog naočara sa sunce

Dragan Đilas, predsednik SSP, izneo je sarkastičnu i prilično bizarnu kritiku na račun Sava Manojlovića pošto je sa čuđenjem komentarisao modni detalj lidera pokreta “Kreni promeni” da naočare za sunce drži okačene o košulju?! To međutim nije jedina njegova zamerka, jer je Manojloviću, ponovo, zamerio izlazak na junske beogradske izbore, jer je propustio decembarske, ali i to što u Novom Sadu izlazi samostalno na izbore.

Dragan Đilas i Savo Manojlović

Foto: Milan Ilić, Mitar Mitrović / Ringier

Dragan Đilas i Savo Manojlović

Da Đilas i deo SSP nemaju lepo mišljenje o Manojloviću bilo je jasno još zimus kada je Marinika Tepić, potpredsednica te stranke, javno kritikovala pa i optuživala lidera pokreta “Kreni promeni”.

“U svakom svom nastupu taj čovek priča o meni”

Đilas tvrdi da je i on na meti kritika Manojlovića.

– Neki me stalno kritikuju kao Manojlović. U svakom svom nastupu taj čovek priča o meni, o tome kako sam terao poslanice da štrajkuju glađu, da bih ja imao imunitet, o sekundama, stalno nešto priča o meni. Dobro, ja ne želim da pričam ni o kome iz opozicije, ma ni tad, posle 2. juna, sigurno ne do 2. juna, mislim da je svima sve jasno – poručio je Đilas na televiziji “Nova”.

Potom je izneo i, u najmanju ruku, bizarnu zamerku na račun lidera “Kreni – promeni”

Meni samo kod gospodina Sava Manojlovića nije jasno zašto one naočare za sunce nosi zakopčane ovde za košulju. To se nosi, pa znate ima one naočare za sunce i zakači ih ovde mu stoje ovako – pokušao je Đilas da objasni Manojlovićevu modnu naviku.

Voditeljka ga je zatim upitala: A šta vam je to problem kod Save Manojlović?

– Ne, to me čudi, zato što mi to nije jasno. To se nosilo pre 30 godina. To je poslednji nosio Bora Todorović – odgovorio je Đilas.

“Sve drugo mi je jasno”

Voditeljka je konstatovala da je to Manojlovićev “modni problem”.

– Pa ne, ja vam kažem, samo mi to nije jasno kod njega. Sve drugo mi jasno. I zašto nije izašao na izbore u decembru i zašto izlazi na izbore sada – rekao je Đilas.

Đilas kaže da mu kod Manojlovića nije jasno samo zašto naočare za sunce nosi zakopčane za košulju

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Đilas kaže da mu kod Manojlovića nije jasno samo zašto naočare za sunce nosi zakopčane za košulju

Voditeljka ga je potom upitala: I zašto nije izašao na izbore u decembru, šta mislite?

– Zato što bi, da je tada izašao na izbore, imao pet odsto glasova, ne bi mogao da bude kandidat za gradonačelnika – zaključio je Đilas.

“Što Manojlović u Novom Sadu neće na jednu listu”

Lider SSP-a je nastavio sa nizom kritika.

Što ne pitate gospodina Manojlovića što u Novom Sadu, ajde u Beogradu, neće na jednu listu? Što u Novom Sadu neće na jednu listu – upitao je Đilas.

Savo Manojlović samostalno izlazi na izbore u Novom Sadu što mu je Đilas zamerio

Foto: Milica Vučković / Ringier

Savo Manojlović samostalno izlazi na izbore u Novom Sadu što mu je Đilas zamerio

Voditeljka je poručila da je “to njegova politička procena”.

– A ja vas pitam, jesmo svi za jedinstvenu listu? Je li zamerate delu opozicije što nije izašao na izbore i ako smatra da ne treba da se izlazi? Pa što ne zamerate ovima, ne govorimo o vama, nego uopšte, što ne zamerate ovima koji izlaze na izbore u Novom Sadu odvojeno – poručio je Đilas.

“Da nije važnije da se pobedi Vučić nego da se pravi identitet”

Zatim je naveo da su “svi jedinstveni u Novom Sadu”.

Srbija protiv nasilja, NADA, Liga socijalista Vojvodine, neki građanski pokreti, svi idu zajedno. Samo “Kreni promeni”, samo Manojlović ne idu zajedno. Zašto – nastavio je sa pitanjima Đilas.

Voditeljka je rekla “možda prave identitet”

Pa da nije važnije da se pobedi Vučić i da se, recimo, oslobodi taj Novi Sad nego to. A nije to važnije? Ja mislim da je važnije – zaključio je Đilas.

Optuživali ga da se “tajno dogovarao sa Vučićem”

Otrovne strelice SSP na račun Manojlovića šalje mesecima unazad. Tepić je, recimo, krajem januara optužila lidera “Kreni promeni” da se “tajno dogovarao sa Vučićem da svira kraj protestima”.

Zabeležene su i čarke na relaciji Manojlović – Borko Stefanović (potpredsednik SSP) tokom gostovanja u jednoj emisiji, u kojoj je Manojlović rekao da se opozicija, koja ne izlazi na izbore, ponaša kao ožalošćena porodica.

I u DS-u su imali problem sa Manojlovićem pa ga je Srđan Milivojević poredio sa Ljubišom Belim Preletačevićem.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /