in

Dačić razgovarao sa ministrom slovačke: Ponudio slovačkom kolegi pomoć srpskog MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Slovačke Matušem Šutaj-Eštokom i izrazio punu solidarnost sa narodom i slovačkom Vladom povodom napada na premijera Roberta Fica.

Foto: Milan Ilić / Ringier

Ivica Dačić

Dačić je ponudio svaku vrstu pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i policije Srbije i uputio najiskrenije želje za brz oporavak premijera Slovačke, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Šutaj-Eštok je zahvalio za podršku koju Srbija pruža Slovačkoj u teškim trenucima i informisao Dačića o zdravstvenom stanju premijera Slovačke, navodeći da je ono za sada stabilno, ali i dalje kritično.

MUP Srbije pozvao je svog slovačkog kolegu da, u narednom periodu, poseti Srbiju što bi dalo dodatni impuls tradicionalno dobroj saradnji dve zemlje, imajući u vidu čvrste i stabilne odnose Srbije i Slovačke.

Slovački premijer Robert Fico (59) je u kritičnom stanju nakon što je podvrgnut još jednoj operaciji dva dana nakon što je teško ranjen u oružanom napadu u mjestu Handlova, saopštili su poljski zvaničnici.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /