in

Ana Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku su neodgovorne

Ana Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku su neodgovorne
Ana Brnabić: Izmene Zakona o biračkom spisku su neodgovorne

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da smatra da su izmene i dopune Zakona o jedinstvenom biračkom spisku izuzetno neodgovorne i neozbiljne, ali da su usvojene zbog višeg cilja – unutrašnje stabilnosti, dijaloga sa opozicijom, ali i da Srbija na dođe u situaciju da 3. juna nakon izbora opozicija ponovo traži alibi za svoj neuspeh.

.

Brnabić je na TV Prva komentarišući tvrdnje nekih opozicionih poslanika da je donošenjem ovog zakona vladajuća koalicija priznala da je bilo prekrajanja izborne volje na izborima 17. decembra dodala da to nije tačno i da je cilj potpuno suprotan.

– Mi smo pokazali svima da nije ni bilo nikakve krađe. Ovo upravo pokazuje da mi nemamo šta da krijemo, da nije bilo bilo kakve krađe, da nije bilo bilo nikakvih fantomskih glasača – rekla je Brnabić.

Brnabić je ocenila da će građani na izborima 2. juna prepoznati one stranke koje imaju plan program i koje su posvećene nacionalnim interesima i za njih glasati.

– Ja verujem da će građani 2. juna glasati za rezultate, za viziju, za plan i program, za posvećenost. I pre svega za posvećenost nacionalnim interesima i nacionalnim ciljevima. Mi u ovom trenutku imamo kampanju koja je malo vidljiva i koja je niskog intenziteta. Zbog različitih nacionalnih pitanja mi ne možemo dovoljno da se posvetimo ovoj kampanji, posebno predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić – rekla je Brnabić.

“Poremećeni planovi predlagača rezolucije o Srebrenici”

Ona je rekla i da su predlagači i sponzori rezolucije o Srebrenici u UN “bili iznenađeni sposobnošću i odlučnošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se bori kako bi objasnio koliko je rezolucija pogubna i u suprotnosti sa Dejtonskim mirovnim sporazumom”.

Aleksandar Vučić sa sa afričkim ambasadorima o rezoluciji o Srebrenici

Foto: screenshot

Aleksandar Vučić sa sa afričkim ambasadorima o rezoluciji o Srebrenici

– Predsednik Aleksandar Vučić im je poremetio mnoge planove i “pomrsio konce”, i dodatno je odlažu jer nisu očekivali nikakav otpor Srbije. Oni su navikli na Srbiju do 2012. godine. Ne mogu da se naviknu da Srbija ima kapacitet i hrabrost da se bori i da ima jednog Aleksandra Vučića koji će smeti da se bori – ocenila je Brnabić.

Rezolucija problematična za region

Brnabić je rekla da će “Vučić stići do svakog kraja sveta, od Pacifika do Kariba”, da će kontaktirati svaku afričku državu, da će svakog zamoliti za pomoć i da će izdvojiti vreme da objasni svima koliko je pogubna rezolucija o Srebrenici i da direktno krši Dejtonski mirovni sporazum.

Samim tim, rezolucija je izuzetno problematična za region i ona nema čak ni odobrenje predsedništva BiH. Borićemo se i dalje. Ja mislim da je to, što se predsednik vraća i nastavlja borbu iz Njujorka za sponzore i kosponzore rezolucije potpuna noćna mora. Mi nastavljamo ovde da se borimo rame uz rame s njim za našu Srbiju, naše interese i naš narod – zaključila je Brnabić.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /