in

Aleksandar Vučić pred put u Njujork: Molitva u Hramu Svetog Save sa zvaničnicima i podrška iz RS

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić ovog jutra je u Hramu Svetog Save pred put u Njujork, a zajedno sa njim su bili i predstavnici Srba iz regiona.

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Vučić u Hramu pred put z Njujork

Predsednik Vučić je zajedno sa Patrijarhom Porfirijem i predsednikom Republike Srspke Miloradom Dodikom stigao u Hram Svetog Save, gde je obavljena molitva. Molitvu predvodio Patrijarh srpski Porfirije koji je blagoslovio predsednika pred put.

Vučić u Hramu pred put z Njujork

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Vučić u Hramu pred put z Njujork

U hramu su i brojni zvaničnici iz Srbije i RS.

Gradonačelnik Pljevalja, Dario Vraneš takođe je došao kao bi izrazio podršku predsedniku Srbije.

Danas putuje u Njujork

Kako je predsednik Vučić juče istakao, narednih dana će se baviti Srbijom i interesima našeg naroda.

Vučić u Hramu pred put z Njujork

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Vučić u Hramu pred put z Njujork

– Narednih pet dana neću odgovarati na nikakva pitanja o domaćoj politici. Baviću se samo našom jedinom Srbojom, našim interesima. Hvala građanima koji jesu uz svoju otadžbinu. Rekao sam znam da će mi još manje oprostiti što sam im sve trikoveo prozereo. Politički sam veteran, ne plašim im se, ne plašim se zatvora, smrti, jedino se plašim suda svog naroda – rekao je Vučić.

Podsećamo, Vučić danas putuje za Njujork, gde će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici, da bi se borio i da se suprotstavi jače nego što se misli. U četvrtak će biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri, istakao je Vučić.

Predsednik Vučić rekao je pred put u Njujork gde će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji o Srebrenici 23. maja, da će imati mnogo sastanaka i da će se boriti.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /