in

Aleksandar Vučić o crnogorski amandmanima na Rezoluciju o Srebrenici

Aleksandar Vučić o crnogorski amandmanima na Rezoluciju o Srebrenici
Aleksandar Vučić o crnogorski amandmanima na Rezoluciju o Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju iz Njujorka gde je danas imao seriju sastanaka u Ujedinjenim nacijama pred sednicu Generalne Skupštine o rezoluciji o Srebrenici. posebno se osvrnuo na “crnogorske amandmane”.

.

Foto: Tanjug

.

Prljavu igru su odigrali crnogorski amandmani. To nije Crna Gora, niko da ne krivi Crnu Goru, oni su samo nečiji potrčko. Mi znamo i čiji, o tome ću govoriti u petak. Precizno ćemo vam reći.

“Mislili su da smo glupi”

Mi znamo i čiji, o tome ću govoriti u petak. Precizno ćemo vam reći, rekao je Vučić povodom amandmana koje je podnela Crna Gora o Rezoluciji o genocidu koja je usmerena protiv Srbije i srpskog narod

.

Foto: Tanjug

.

– Mislili su da smo glupi. Mislili su da svako normalan bi prihvatio da ima izgovor pred svojim građanima i da kaže: “Super, sad imamo amandmane da Srbi nisu kolektivni krivci, da Srbija nije kolektivni krivac. I recite da prihvatate to. Izađite pred ljude. Vin vin situacija…” Možda bi oni ubedili sve druge, ali mene nisu ubedili.

Da vam objasnim zašto. Zato što su mislili da ću da radim ono što oni rade. Ne mislim o Crnoj Gori, mislim o mnogim zemljama. Da ću da prihvatim ono što mi je lakše i što će da me očuva na vlasti i ono što mi niko neće zameriti nigde, rekao je Aleksandar Vučić.

“Nikada mi nije bilo teže”

Ja sam doneo odluku, kada sam postao predsednik, da mi je mnogo važnije šta ću da uradim za svoj narod, nego šta ću da radim za sebe.

Baš me briga kakve pritiske ću da trpim. Znam da je to prevara, sve što su uradili je prevara, sve im trikove znam. Znam kako su planirani ti trikovi i ko je sve sa kim razgovarao, o čemu ću govoriti dan posle. Ne preostaje nam niša drugo, već da imamo veru u sebe i Boga, borićemo se do kraja, bez obzira na razočaranje. Hvala ljudima što su se ujedinili i to je za mene od velikog značaja. Nikada mi nije bilo teže i komplikovanije, rekao je Aleksandar Vučić između ostalog u svom obraćanju iz Njujorka.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /