in

Znate li KAKO da izdržite u ŠTIKLAMA ceo dan: Ovi TRIKOVI pomažu, a neće biti ni ŽULJEVA na stopalima

Sezona venčanja je u punom jeku, pa ako ste i vi mlada koja čeka jedan od najvažnijih trenutaka u životu, ili ste gost na svadbi i ne možete da zamislite sebe bez cipela sa visokom potpeticom za taj dan, imamo nekoliko korisnih saveta koji će vam olakšati njihovo nošenje.

Šta uzrokuje žuljeve? Naime, toplo i vlažno okruženje u obući podstiče njihovo formiranje – bez obzira na to nosite li visoke potpetice, sandale sa kaišićima, natikače ili špicaste ravne cipele.

Da ne biste pamtili taj dan po strašnim bolovima, otečenim stopalima i neprijatnim žuljevima, imamo nekoliko sjajnih trikova koji će vam omogućiti da izdržite u štiklama celu noć.

Dobro ih zapamtite i primenite jer zaista pomažu. Pre svega, ako su cipele nove, najbolji trik je da ih stavite u zamrzivač na neko vreme pre nego što ih obujete. Na taj način ćete izbeći trenje i pojavu žuljeva.

unsplash.com

 

Još jedan dobro poznati trik, ali koji takođe savršeno funkcioniše, je hodanje u novim cipelama svakog dana dok ste kod kuće. Na taj način im se stopalo prilagođava, posebno ako je u pitanju model koji inače ne nosite mnogo ili su nove.

U unutrašnjost cipele možete naneti i hidratantnu kremu kako bi se materijal prilagodio stopalu.

Da bi štikle bile stabilnije i lakše za hodanje, đonove malo izbrusite brusnim papirom ili, ako ga nemate, izgrebite ih makazama da se ne biste klizali.

Ako ste zabrinuti zbog znojenja stopala, dodajte malo bebi pudera u cipele i na stopala – tako da možete da plešete celu noć u sandalama sa potpeticom bez brige. Pored toga, bebi puder će takođe pomoći da vaša stopala bolje prianjaju za cipelu i smanjiće trenje kako bi se izbegli bolni plikovi i žuljevi.

Shutterstock

 

Naravno, ulošci i jastučići za cipele su jedan od najefikasnijih metoda za nošenje visokih potpetica jer uspešno sprečavaju pojavu žuljeva.

Protiv žuljeva veoma je efikasan i običan dezodorans u spreju, koji svi imamo na polici u kupatilu. Nanesite malo na delove noge gde vas cipele stežu ili vam se kaiševi urezuju.

Naime, žuljevi nastaju kada se cipele trljaju o kožu tokom znojenja. Dezodorans osigurava da se koža manje znoji, što zauzvrat smanjuje mogućnost nastanka plikova.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO