in

Vraćaju nam se najgori bjuti trendovi 90-tih: Jedini savet je da ih ostavite u prošlosti

 

Iako su neki od njih postali kultni tokom tog vremena, istina je da su mnogi od tih trendova bili prilično neuspešni. U ovom tekstu, istražićemo najgore bjuti trendove 90-tih koji su se vratili, razumeti zašto su bili loši izbori i zašto bi možda bilo najbolje da ostanu u prošlosti.

Tanke obrve

Jedan od najprepoznatljivijih bjuti trendova 90-tih bili su tanke obrve. Tada su mnoge žene preterano čupale svoje obrve, ostavljajući samo tanke linije. Međutim, ovaj trend se nije dobro održao iz više razloga. Tanke obrve često deluju veštački i neprirodno, a njihov povratak danas može izgledati neukusno i neharmonično na licu. Danas se naglašava prirodan izgled obrva, a punije obrve su postale sinonim za lepotu i eleganciju.

Metalik ruževi

Još jedan bjuti trend koji je obeležio 90-te godine bili su metalik ruževi. Ovi ruževi su imali metalik sjaj i često su bili u izuzetno neobičnim bojama poput plave, zelene ili ljubičaste. Iako su neki možda voleli ovaj ekstravagantan izgled tada, danas se čini previše ekscentričnim i teško nosivim za svakodnevnu upotrebu. Većina ljudi danas preferira neutralne ili klasične nijanse ruževa koje su univerzalno laskave i pristojne.

Leptirići u kosi

Ne postoji logično objašnjenje zašto su detinjaste šnalice za kosu u obliku leptirića bile toliko prisutne devedesetih. Međutim, ćinjenica je da zaista jesu bile  izuzetno zastupljene, do te mere da se vodilo računa o odabiru boje leptirića kako bi se uklopili sa ostatkom garderobe. S obzirom da su takve šnalice odletele u prošlost, bilo bi lepo da se odande više ne vrate.