in

U pitanju su DVA prirodna sastojka: Kozmetičarka Vesna iz Novog Sada otkriva za “Naj ženu” SAVRŠENU masku za hidrataciju lica

 

Maska za hidrataciju lica je važna jer pomaže u održavanju optimalne hidratacije kože, što je ključno za zdravlje i ljepotu kože. Kada koža nije dovoljno hidratizirana, može postati suha, osjetljiva i sklonija pojavi sitnih linija i bora. Nedostatak hidratacije također može uzrokovati razne kožne probleme, kao što su akne, perutanje i iritacija.

Kolagen maska za lice pomoći će vašoj suvoj, neelastičnoj koži da postigne zategnut, mladolik i negovan izgled. Pogledajte kako radi i izaberite pravu.

Dosta žena odlaže kupovinu dobre maske za lice. Setimo se tek kada primetimo da su nam se pojavile bore, kada nam koža gubi elastičnost ili kada vidimo neku reklamu za njih. Ali maske imaju svoju namenu i svaka žena bi trebala da zna čemu služe i kakve sastojke treba tražiti u masci sa kolagenom.

Kozmetičarka Vesna iz Novog Sada za “Naj ženu” je otkrila koja maska najbolje pomaže hidrataciji kože. U pitanju su dva prirodna sastojka.

Postoji mnogo prirodnih maski za hidrataciju lica koje preporučuju kozmetičari, a evo nekoliko ideja:

  • Maska od avokada i meda: Zgnječite polovinu avokada i dodajte 1-2 kašike meda. Dobro promiješajte i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 15-20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.
  • Maska od jogurta i meda: Pomiješajte 1 kašiku jogurta i 1 kašiku meda. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom.
  • Maska od banane i meda: Zgnječite pola banane i dodajte 1 kašiku meda. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom.
  • Maska od kokosovog ulja i meda: Pomiješajte 1 kašiku kokosovog ulja i 1 kašiku meda. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom.
  • Maska od aloe vere i meda: Izvadite gel iz lista aloe vere i pomiješajte sa 1 kašikom meda. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom.