in

“Staklena koža” je novi TREND u šminkanju: Glatko lice svi žele, a možete ga imati BEZ filtera

Na Instagramu postoji filter koji čini da se naša koža presijava, tačnije čini je staklenastom. Sada je moguće da to sami postignete, samo su Vam falili saveti profesionalnih šminkera.

– Kada pomislite na staklo, zamislite ravnu i glatku površinu. Staklena koža je super reflektirajuća koža, poput vode, više nego metalik izgled – kaže Volf.

 

 

Nije potrebno da se stavi previše hajlajtera, već je tajna u drugom preparetu. Staklena koža se postiže tako što iluminator nanosite na određen način, nikako količina koju ste stavili na lice.

– Jedna od najvećih grešaka koje ljudi čine misleći da će postići taj izgled je da samo trebaju primeniti više proizvoda. To nije slučaj. Umesto toga, usredsredite se na mesto gde stavljate hajlajter. Radi se o pametnom pronalaženju onih tačaka na vašem licu koje taj efekat postižu. To je ono što stvara iluziju vrlo sjajnog završnog sloja, dok vaše lice izgleda prirodno.

 

 

– Sednite ispod dobrog svetla i utvrdite na koje delove lica svetlo udara. Učinite to uz pomoć vaše hidratantne kreme, jer će tako vaša koža biti malo vlažnija i reflektirajuća, što olakšava vežbanje – kaže Volf.

– Možda ćete morati da istaknete svoje jagodice, ali to činite samo na visokim tačkama, jer u suprotnom rizikujete naglašavanje nabora oko očiju. Takođe, možete otkriti da područje oko nosa hvata svetlo, ali to je jedino mesto na kojem verovatno želite da izbegnete isticanje. Nemojte da preterujete ni s bradom, jer to može učiniti da izgledate masno, a ne sjajno – pogotovo kad se dan nastavlja.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO