in

Slavni šminker otkriva super trik za otklanjanje umora sa lica: Tajna je u aluminijumskoj foliji!

Aluminijumsku foliju koristimo u razne svrhe, a da li ste znali da od nje možete napraviti masku za lice?

Nije strano da se folija koristi i u svetu lepote, kao recimo za manikir i izvlačenje pramenova, a slavni šminker Remi Gafini navodi da on koristi foliju za lice i to svakog jutra.

Naime, sve što treba da uradite jeste da otcepite nekoliko komada folije – da budu dovoljno veliki da vam prekriju lice. Zatim ih oblikujte tako da imate prostor za oči, usta i nos, a dobijeni komad folije stavite u zamrzivač na 15 minuta do sat vremena.

Shutterstock

 

Ukoliko već uveče znate da ćete ujutru koristiti ovu masku, onda je možete pripremiti dan ranije, pred odlazak na spavanje.

A ujutru kada ustanete, nakon umivanja izvadite masku iz zamrzivača. Držite je van zamrzivača neka 2 do 3 minuta, a onda je stavite na lice. Foliju oblikujte tako da vam prekrije celo lice, a posebno problematične delove – predeo oko očiju i obraze. Zatim 15 minuta držite masku na licu.

Shutterstock

 

Šminker Remi Gafini objasnio navodi da je maska od folije najbolji lek za mamurluk koji je ikada probao, ali da je dobra i za one koji nisu imali burno veče. Pored toga što maska od aluminijumske folije smanjuje otoke na licu, ona utiče i na crvenilo, a koža će nakon njene upotrebe izgledati zategnutije, a pore umanjeno.