in

Prolećni stajling koji podmlađuje: Ovo su 4 najmodernije jakne za žene preko 50 godina

Proleće je izazovno vreme za odabir jakne. Kao prvo, temperatura nikada nije stabilna – hladno je kada izađete iz kuće ujutro,a  vruće popodne. Takođe je lepo i stilski: dok mnogi od nas menjaju svoju garderobu sa tamnih boja na svetlije, teško je pronaći jaknu koja odgovara prolećnom stilu. 

1. Safari jakna

Ove lagane jakne dolaze u puno raznovrsnih prolećnih neutralnih boja kao što su žuta, maslinasta, duvan i mornarska. Osim toga, često su napravljene od tkanine bez bora.

Uz izobilje džepova, ovaj praktičan dizajn je savršen za nedeljne šetnje i vikend avanture. Kupujte modele sa kaišem kako biste mogli da je istaknete figuru.

2. Kožna jakna

Odlična kožna jakna je praktično neophodna za ležerne večernje izlaske. Posle 50. godine pokušajte da se udaljite od osnovne crne ka mekšim bojama poput braon ili sive, a takođe razmislite o materijalu od antilop za mekši, mat izgled.

3. Blejzer

Široki blejzeri se lako stilizuju i potpuno su udobni. Odabir blejzera, posebno ako se odlučite za malo širi kroj, može vam pomoći da izgledate i da se osećate se mlađe. 

4. Teksas jakna

Teksas jakne su još jedan klasični prolećni proizvod za žene srednjih godina. Odličan je za nanošenje slojeva i uzemljenje bilo kog formalnog ili izgleda sa neočekivanom ležernošću. Idite više ka svetlijem nego tamnomteksasu, piše sajt Best life.