in

Mučite se sa MASNOM kožom preko LETA? Na ovaj način smanjite lučenje SEBUMA na licu!

Kada dođu vreli letnji dani, poslednje što želimo da vidimo jeste da nam se lice cakli od znoja. Ovo je problem kod velike većine ljudi i mnogi ne znaju na koji način u ovom periodu da ga uklone. 

Ono što je bitno da znate, jeste je on neophodan našoj koži i da bez njega ona ne može da funkcioniše. Ali kada se njegova proizvodnja povisi, odmah ćete primetiti.

Preterana proizvodnja sebuma dovodi do lica koje je puno bubuljica, koje su često upaljene. Borićete se da se rešite upornih akni, a cilj je da smanjite količinu sebuma na licu i da povratite koži prirodni balans. To ćete uspeti uz pravilnu negu, ali trebaće vam dosta strpljenja i truda.

Kako smanjiti lučenje sebuma na licu prirodnim putem?

1. Umivajte se dva puta dnevno. Izbegavajte jake preparate za čišćenje lica. Birajte prirodne gelove za umivanje. Ako lice umivamo više od dva puta, u nadi da ćemo skinuti masnoću, možemo ga naglo isušiti. To će lojnim žlezdama dati signal da treba da stvaraju još sebuma da nadoknade nedostatak. Umesto manje, imate opet višak sebuma na licu.

Shutterstock

 

2. Isprobajte prirodne maske za masnu kožu. One deluju direktno na kožu, čiste je i umiruju, a vremenom dovode i do regulacije sebuma na koži. Već posle prve maske, videćete razliku.

3. Ne dodirujte previše lice. Izbegavajte da dirajte lice, posebno ako vam ruke nisu čiste.  Lučenje sebuma se ne može zaustaviti preko noći, ali može da se kontroliše. Diranje lica rukama nije dobro, jer na rukama uvek imamo mnogo bakterija, ma koliko god ih prali. I što više diramo lice rukama, proizvodnja sebuma se povećava, jer naš organizam shvata da mu je potrebna masna zaštita od nečistoća, pa dolazi do kontra efekta.

Koristite prirodne pilinge koji nežno čiste začepljene pore, bar 2 puta nedeljno. Kada pore postanu zablokirane zbog nagomilanog sebuma, lako se jave problemi na licu. Pilinzi će očistiti pore od nečistoća i sebuma, pa će koža prodisati i biće čistija. Redovnom upotrebom piliga, doći će i do smanjenja sebuma u koži. 

BONUS VIDEO