in

Merilin Monro, najpoznatija plavuša na svetu i danas ima veliki uticaj u svetu lepote: Njene rutine primenjuju i savremene devojke

Kad je u pitanju bezvremenski glamur starog Holivuda najveći pečat je definitivno ostavila Merlin Monro. 

Ona je zauvek upisana kao simbol lepote, ideal mnogim ženama i danas. Zato i ne čudi što se njeni saveti za lepotu i negu i sad primenjuju. 

1. Izbegavanje sunca za besprekoran ten

– Ja se lično protivim jakoj preplanulosti jer volim svetli ten i kosu – rekla je jednom prilikom Merilin, uprkos činjenici da je sunčanje u to vreme bilo “u modi u Kaliforniji”, piše “Hellogiggles“.

2. Jednom plavuša – uvek plavuša

Ova holivudska diva je sinonim za plavuše. Nijansu plave koju je imala Merilin žele mnoge dame i danas, a to takođe važi i za njenu prepoznatljivu frizuru.

 

 

3. Crveni ruž

Merilin je nosila ruž jarko crvene boje tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i utrla put mnogim narednim zvezdama koje ga rado nose. Njene pune, senzualne usne, sa mladežom na obrazu i dan-danas izazivaju oduševljenje.

 

 

4. Mačkaste oči

Ovaj veoma jednostavan trik činio je da umesto “teških kapaka” oči izgledaju mačkasto i zavodnički. U svojoj kozmetičkoj torbici uvek je imala crni i braon krejon.

 

 

Trik sa krejonom mnoge žene i danas koriste. 

Merlin Monro je holivudska diva koja je ostavila vanvremenski trag. Bila je žena koja je sama sebi krojila život, odudarala od svog vremena i zato su je mnoge feminstkinje proglasile za svoju ikonu.

Printscreen/Youtube

 

Smatrana je primerom neophodnosti borbe protiv seksualnog iskorišćanjavanja i objektivizacije žena, a onda je postala prepoznata kao neko ko drži do sebe i žena koja je išla ispred svog vremena.