in

Buduća kraljica Holandije: Očarala na najnovijem kraljevskom portretu, svi su gledali u jedan detalj

Buduća kraljica Holandije: Očarala na najnovijem kraljevskom portretu, svi su gledali u jedan detalj
Buduća kraljica Holandije: Očarala na najnovijem kraljevskom portretu, svi su gledali u jedan detalj

Princeza Katarina-Amalija od Holandije se pojavila na svom prvom državnom banketu. Princeza je prisustvovala banketu, koji su u sredu uveče priredili njeni roditelji kralj Vilem-Aleksandar i kraljica Maksima u čast španskog kralja Felipea i kraljice Leticije, u Kraljevskoj palati u Amsterdamu.

Dvadesetogodišnjakinja je za ovu priliku bila zapanjena noseći tamno-plavu haljinu, a na glavi je nosila tijaru ,,Rubi Peacock”. Sve je začinila odgovarajućom ogrlicom i minđušama.

Amalija je pozirala za fotografije između svoje bake, princeze Beatriks od Holandije i princeze Margrit od Holandije. Buduća kraljica stajala je u sredini iza svog oca kralja Vilema-Aleksandra i kralja Felipea, dok su Leticija i Maksima, koji su takođe nosile plave nijanse, sedele pored svojih muževa.

Holandski kralj i kraljica zvanično su dočekali španske kraljevske članove na ceremoniji na trgu Dam u Amsterdamu. Uoči državne posete Holandiji, kralj Felipe je odlikovao Amaliju Ordenom Izabele Katoličke. Ona je prva u redu za holandski presto.

Iako je u sredu bio prvi državni banket holandske princeze, to nije bio prvi put da je nosila tijaru. Amalija je svoj zvanično po prvi put nosila 2022. Imala je tijaru koju je nosila njena majka Maksima na dan venčanja na svečanoj večeri 18. rođendana princeze Ingrid Aleksandre od Norveške.

Obožava tijare

Princeza je od tada nosila tijare na venčanju princa Ferdinanda zu Švarcenberga i Mari Friling, kraljevskog venčanja prestolonaslednika Huseina i princeze Rajve od Jordana i gala večere uoči 18. rođendana prestolonaslednika Kristijana od Danske, prenosi Hola! .

Princeza je govorila o svojoj „ljubavi“ prema tijarama u knjizi Klaudija de Breij, Amalia. „Pokaži mi tijaru i prepoznaću odakle dolazi. Mogu da prepoznam sve tijare u Evropi“, rekla je Amalija. „Nosila sam one od svoje majke. Tada je jedna bila na njenom toaletnom stoliću, a ja bih je direktno stavila na glavi.”

 

Bonus video:

 

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /