in

Bila je najlepša Srpkinja 1930. godine: Nju je lično izabrao NUŠIĆ, dodelio joj je PRESTIŽNU titulu

Među članovima žirija, našle su se i poznate ličnosti iz različitih sfera umetnosti, a kako su prenosili tada mediji, tu su bili Đorđe Jovanović, vajar, dr Vlada Petković, profesor Univerziteta i upravnik Narodnog muzeja u Beogradu, Dragi Stojanović, slikar i A.B. Herenda, urednik lista “Vreme”.

– Tačno u podne 22. januara 1930. žiri je doneo jednoglasnu odluku: druga pratilja bila iz Sarajeva, gospođica Milojka Đuković, a prva pratilja gospođica Jelena Bogić iz Beograda. Čast da dodeli titulu nove Mis Jugoslavije pripala je Branislavu Nušiću, koji je lentu predao Beograđanki Stefaniji Ceci Drobnjak – istakla je u jednom intervjuu Lela Pavlović, direktorka Međuopštinskog istorijskog arhiva grada Čačka.

 

 

Ko je bila Stefanija Ceca Drobnjak?

Rođena 1912. godine, Stefanija je vodila poreklo iz Hercegovine. Kako je rekla tom prilikom za medije, njeni roditelji,ali i bliski članovi familije doselili su se u Beograd za vreme kneza Miloša.

Svoje školovanje započela je u Beogradu, a nastavila u Trstu, Bernu, Atini i Rimu. Pored toga što je tečno govorila četiri jezika – engleski, nemački, francuski i italijanski, misica se bavila slikanjem i sviranjem klavira.

 

 

Osim što je bila prepoznatljiva po svojoj lepoti, tadašnja svetska elita je govorila da ima stil i ukus za modu.

Jednom prilikom su je italijanski mediji opisali kao “tipičnu predstavnicu srpske lepote koju krase vitka linija, crna kosa i crne oči”.

 

 

LEGLO PRLJAVŠTINE I BAKTERIJA: Ovo je pravi razlog zašto vam je kosa MASNA i nakon pranja