in

Ostao bez majke i bake, a niko od rodbine ga nije hteo: Potresna ispovest srpskog voditelja, koji je uživo dao otkaz na Pink televiziji

Srpski voditelj Mihajlo Pavić nedavno je dospeo u centar pažnje domaćih medija, kada je na kraju Dnevnika Pink televizije, saopštio da daje otkaz.

Nakon toga je Mihajlo otkrio da je imao teško detinjstvo, kao i da su mu u kratkom vremenskom periodu preminule majka, a potom i baka koja je preuzela brigu o unuku nakon ćerkine smrti.

“Živeo sam sa samohranom majkom i njenom majkom, mojom bakom. Nažalost, u mojoj šestoj godini mami je dijagnostikovan rak pluća. Tada su joj prognozirali još devet meseci života, međutim, ona je izgurala i mnogo više od toga, što je dokaz koliko se borila”, rekao je voditelj i nastavio:

“Nakon toga sam ostao sa bakom. Bio sam voljen, ali izgubljen u celoj situaciji, jer niko nije mogao da mi objasni zašto mame više nema. Tri godine kasnije ostao sam i bez bake, a nakon toga se desio niz loših ljudi i situacija”.

Mihajlo je nakon dva velika gubitka menjao mesta prebivališta, a na kraju je bio smešten u dom za nezbrinutu decu.

Jednog dana sam došao iz škole i zatekao baku koja bez svesti leži u sobi. Imao sam 10 godina. Komšije su pozvale Hitnu pomoć, a tokom dana su se skupili prijatelji, familija, kumovi i razmatrali ko će sada da me čuva. Niko od rodbine nije želeo da me prihvati, ali su se pitali šta će biti sa bakinim nakitom, maminim bundama, kućom, vrednim pokretnostima, ali niko nije vodio računa šta će se desiti sa mnom”.

“Odlazio sam od kuće do kuće. Kumovi su izgubili starateljstvo nada mnom zbog neadekvatnog ponašanja, imali su probleme sa alkoholom. Osećao sam se zapostavljeno i maltretirano. Bolje je što su izgubili starateljstvo, jer ne znam kako bi moj život sada izgledao. Nakon odlaska iz te porodice i kratkog boravka kod sestre, ostao sam bez igde ikoga, sestri sam bio prevelika obaveza i tako sam prešao u dom u Zvečanskoj, što je bio moj i majčin najveći strah”.

“Od tada sam bio loš đak, jer sam izgubio svaki motiv i želju da učim, bio sam potpuno povučen u sebe. Izopšten si i shvataš da tu ne pripadaš, što te svakodnevno priseća na to da nemaš roditelje. Počeo sam da bežim iz škole, bio sam već druga godina srednje škole. Preko puta se nalazila kafana sa lokalnim pijancima i ja sam ih gledao i pomislio da ću i ja tako završiti. To je bio prelomni momenat”, rekao je Mihajlo.

Mihajlo je nedavno dao otkaz na televiziji Pink.

“Nakon punih osam godina, više nisam deo ružičaste televizije. Televizija Pink bila je moja druga kuća, mesto na kom sam stasavao u ličnom i profesionalnom smislu i upravo zbog toga imam potrebu da se svim kolegama pojedinačno zahvalim na svakom stečenom iskustvu i nezaboravnom trenutku! Vreme je za novo poglavlje”, napisao je Pavić uz snimak poslednjeg vođenja Nacionalnog dnevnika.