in

Novi trend na Tik Toku zaludeo mame: Doktorka Jelena upozorila da ovo nikako ne radite

Svima je jasno da je majčinstvo najlepši, ali i najnaporniji posao. Majka mora da se izbori sa mnogo toga. Od porođaja, do dojenja deteta, grčeva, nespavanja, pa onda i zubića.

Kada zubići krenu da rastu detetu, kreću muke. 

Bebin prvi zubić obično se pojavljuje između četvrtog i sedmog meseca života. Nema pravila jer neke bebe prvi zubić mogu dobiti i s tri meseca, a neke tek s godinu dana. Prvi zubići koji izbiju su prednji donji, a iza njih slede gornji prednji zubići, obično mesec ili dva kasnije.

Mame na TikToku su otkrile “trik” koji navodno pomaže bebi. Dosetile su se i počele da pune dudu sa vodom, a onda je stave u zamrzivač. Kada se voda zaledi daju detetu da cucla tako i češe desni tim ledom.

 

 

 

A da li je to pametna ideja pitale smo pedijatra, dr Jelenu Popović.

“Videla sam i ja taj trend na TikToku, ali bih rekla da je previše agresivan. Postoje glodalice ispunjene vodom, s razlogom su i ispunjene vodom, kako bi ih roditelji rashladili (ne zaledili) i dali bebi da glođe – dodala je doktorka.

Dakle, molimo vas da ne zamrzavate bebine cucle ili glodalice, već ih možete samo malo rashladiti i dati detetu da češe desni tako.