in

Nekada rokerka sa jakom šminkom, a danas nežna plavuša: Goca se drastično menjala tokom godina, ali jednu stvar nikad nije promenila

Popularna pop pevačica Goca Tržan je rođena je u Beogradu 8.jula 1974.godine. 

U Beogradu je završila osnovnu školu „Duško Radović“ na Novom Beogradu, da bi potom upisala i X Beogradsku gimnaziju, a nakon srednje škole upisala je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, ali je nakon druge godine studija odlučila da prekine školovanje i da se posveti muzičkoj karijeri.

Iako se njeni debitantski koraci na muzičkoj sceni vezuju za “Tap 011”, pre toga je dve godine pevala u rok grupi “Distorzija”. Na Jutjubu se može naći njihov spot za pesmu “Budim se”, ali je Gocu teško prepoznati.

Istina, moćan glas i energija, bili su i ostali njen zaštitni znak. Ipak, kada je reč o fizičkom izgledu, situacija je bitno drugačija. U to vreme Goca je imala dugu tamnu kosu i napadno se šminkala.

Printscreen/Youtube

 

Kad je postala član grupe “Tap 011” njen izgled se opet menja, a svaki stajling je iznela savršeno i dokazala da je pravi “kameleon”. Tokom karijere u grupi Goca je nosila kratku kosu.

 

 

Sem promene dužine kose, često je menjala i boje. Iz plavuše prešla je u brinete. 

 

 

Nakon odlaska iz grupe, započela je solo karijeru i prvi album je izdala 1999. godine za PGP RTS. Od tada Goca je izdala pet albuma sa mnogobrojnim hitovima, a njen prvi solistički koncert je održala 2009. u Sava Centru.

 

 

Oduvek je koketirala sa različitim stilovima u svom oblačenju. Od rokerskog do damskog i svaki je iznela savršeno. 

 

 

Ipak, plava kosa je ostala njen zaštitni znak kao i prepoznatljiv osmeh i energija na sceni. Ona je po mnogim komentarima zaista dokaz da su neke žene kao vino, kako stare sve su lepše.

 

 

Iza sebe ima dva braka i majka je ćerke Lene. Pored pevanja bavila se i glumom i danas je voditeljka emisije na televiziji K1.