in

Modna pravila čuvene dizajnerke: U petoj deceniji morate ovo da menjate ako želite da budete otmene

Modna kreatorka Karolina Herera izazvala je žestoku debatu u modnoj industriji svojom smelom tvrdnjom da se nošenje farmerki posle 30. i zadržavanje duge kose posle 40. smatra neotmenim. Poznata po svom elegantnom dizajnu i prefinjenom ukusu, Karolinina primedba izazvala je strastvenu debatu o odeći koja odgovara određenom starosnom dobu i ličnom stilu.

Nepogrešiva elegancija i gracioznost bez napora koja je postala sinonim za njen modni brend više od tri decenije. Njeno neverovatno putovanje do vrha visoko konkurentne modne industrije počelo je lansiranjem njenog brenda u Njujorku.

Sada Herrera ima istaknutu modnu kolekciju, liniju za neveste, izuzetne parfeme i dodatke. Sa brojnim prodavnicama širom sveta, njeno poslovanje donosi milijarde dolara prihoda.

Karolina je uverena da ništa ne doprinosi tome da žena izgleda staro više od pretvaranja da je mlada.

Shutterstock

 

Ističe važnost negovanja ličnog stila nakon 40. godine: „Ne verujem u trendove jer trendovi čine da izgleda kao da nosiš uniformu. Izađe neki odevni predmet i odjednom svi izgledaju isto.’ Dizajnerka kaže: „Nikada ne nosite mini suknje. Mini suknja je za mlade devojke. Što se tiče bikinija, napustila sam ih kada sam bila u kasnim 40-im ili ranim 50-im.’

Ona takođe smatra da žene ne bi trebalo da nose farmerke posle 30. godine, što je izazvalo burne reakcije njenih kolega.

Karolina smatra da žene starije od 40 godina treba da imaju kratku kosu. Ona to objašnjava ovako: „Žena mora da stari graciozno i ne pokušava da bude u godinama u kojima nije, inače će izgledati smešno. Vidim mnoge žene na ulici i izgledaju veoma lepo sa svojom dugom kosom i mini suknjama. Ali kada se okrenu, samo izgledaju staro’.

Međutim, ne treba slepo slediti ni njen savet. Iako Karolina ne savetuje dugu kosu u četrdesetim, poznate ličnosti poput Džej Lo, Monike Beluči ili Anđeline Džoli i dalje izgledaju neverovatno lepo i otmeno sa dugom kosom, zar ne? Najvažnije je da se osećate prijatno u svom telu i da vam se sviđa ono što vidite u ogledalu.