in

Loli je dosadila VISOKA kirija pa se odlučila na OVAJ korak: “Svi su šokirani kada čuju gde živim, ali sam se navikla”

Njoj je došlo preko glave da plaća visoku stanarinu za stan, odlučila je da se preseli, ni manje, ni više nego u pećinu. 

Printscreen/Youtube

 

Inače, Lola je menadžerka društvenih mreža pri Centru za spasavanje konja na Tenerifima. Međutim, ona nije jedini stanovnik “pećinskog” smeštaja.

U okolini u sličnim smeštajima, žive i ostali volonteri ovog Centra. Spolja, pećina izgleda lepo uređeno, omeđena drvenim daskama, ima normalna vrata i jedan prozor. Kaktus krasi sam ulaz, a koji je vrlo karakterističan za ovo podneblje. Inače Tenerifi su poznati po pećinskim krajevima, a koji su sada pretvoreni u smeštaje.

konj

Printscreen/Youtube

 

 

– Živeti u pećini znači razbiti sve stereotipe. Zaista smo navikli da plaćamo visoku kiriju za male stanove u malim gradovima koji zapravo ne poboljšavaju naš životni stil –  rekla je ona. Lola i drugi volonteri odrekli su se luksuza i udobnog života kako bi živeli slobodni na ovakvim mestima, čak odlično funkcionišu i bez normalnih toaleta. Sve njih je spojila ljubav prema životinjama!

– Naši volonteri koji žive u pećinama žive srećno bez struje, tekuće vode ili toaleta. Ova jednostavnost nam omogućava da se fokusiramo na važne stvari u životu kao što je briga o životinjama – objasnila je dobrotvorna organizacija koja se brine o konjima na svom Jutjub kanalu.