in

Jedva ustajete ujutru jer vam glava bukvalno eksplodira? Evo razloga za ovaj nepodnošljiv bol

Bez obzira koliko rano idete u krevet ili koliko dugo i kvalitetno spavate, stalno se budite sa glavoboljom? Da, ovakvo buđenje ne bismo poželeli ni najgorem neprijatelju, pogotovo ako ta glavobolja traje ceo dan.

Evo nekoliko uobičajenih razloga za jutarnju glavobolju:

Nedostatak kofeina

 

Čim popijete nekoliko gutljaja, glavobolja magično nestaje? Da, ovo je jasan pokazatelj da ste zavisni od kafe i da ne možete da funkcionišete bez nje, što je zabrinjavajuće. Možda smanjiti količinu?

Problemi sa sinusima

Ako pijete kafu iz zadovoljstva i možete bez nje u bilo kom trenutku, buđenje sa glavoboljom može se pojaviti kao prvi simptom prehlade ili gripa, navodi Elite Daili. Ako je prehlada već nastupila, ne možete ništa drugo nego da pijete tečnost, lekove protiv bolova i čekate da prođe.

 

Ako ne, ipak imate vremena da to na vreme zaustavite i „napunite” vitaminima. U tome vam mogu pomoći limun, med, đumbir i beli luk.

Dehidracija

Da li pijete dovoljno vode tokom dana? Ako ne, evo zašto vas boli glava. Velika čaša vode pola sata pre spavanja može rešiti ovaj problem.

 

Stres

Ah, bolest modernog vremena koju kao da ne želimo da eliminišemo iz naših života. Letimo tu i tamo, mislimo da treba da živimo život po određenom obrascu, a u stvari ga samo sebi pogoršavamo. Kada eliminišemo stres, svi bolovi će nestati, uključujući i glavobolju. Prvi korak ka tome je meditacija i opuštanje na bilo koji način koji vam se čini najprivlačnijim. Srećno!