in

Evo šta da radite ako vam DŽEM zagori: Ne bacajte ga, ovaj TRIK neutrališe mirise!

Svi mi volimo džep po receptu naših dana. Skoro pa se nikada nije desilo da kupimo neki u trgovini i da makar približno ima ukus kao onaj iz detinjstva. 

Bakama nikada nije bilo teško da ga spreme i da uživamo u njemu tokom cele zime, ali nekada se desi da i zagori. Tada se uglavnom baci ta cela smesa, ali na ovaj način možete da ga sačuvate.

Šta da uradite kada džem zagori?

Shutterstock

 

Vrlo je jednostavno, ako blagovremeno primetite da džem gori, onda morate odmah da reagujete. Neophodno je da istog mometna isključite šporet i pažljivo da ga prebacite u drugu šerpu. Pazite da džem koji je zagore ne upadne u čistu šerpu. Sada ostaje samo da se rešite neprijatno mirisa, koji se neizbežno pojavio. 

Da biste to uradili potrebno vam je voće sa prijatnim mirisom kao što su citrusi. Izrendajte malo kore limuna ili nekog voća po želji, a možete i da sipate limunov sok. Citrusno voće će eliminisati moguću gorčinu i učiniti džem pikantnijim. Druga opcija je korišćenje aromatičnog bilja kao što su lavanda ili timijan.

Ali postoji jedan važan uslov, ovako pripremljen džem definitivno nije pogodan za skladištenje, tako da ga treba konzumirati u bliskoj budućnosti.

BONUS VIDEO