in

Žele da dođu kod mene, a da ja platim karte za oboje: Žena iz Srbije požalila se na snajku i digla prašinu, od reakcije joj pozlilo

Žele da dođu kod mene, a da ja platim karte za oboje: Žena iz Srbije požalila se na snajku i digla prašinu, od reakcije joj pozlilo
Žele da dođu kod mene, a da ja platim karte za oboje: Žena iz Srbije požalila se na snajku i digla prašinu, od reakcije joj pozlilo

“Moj sin ima devojku koju, rekla bih, mnogo voli. Ja živim u Nemačkoj, on studira u Beogradu. Radim tek tri godine i nemam neku veliku platu. Bili su mi u poseti pre par meseci i bilo im je lepo, a i meni. On je njoj platio avionsku kartu, ja sam ovde šakom i kapom finansirala provod. Za rođendan je tražio 100 evra da joj kupi 100 ruža. Za Novu godinu je tražio prvo da joj kupim orginal ‘Šanel’ tašnu, pa je na kraju pristao na sat od nekih 150 evra. Sada žele ponovo da dođu, ali da ja platim karte za oboje. E PA NEĆU! Ma šta je on umislio, da ja ležim na parama? I kako tu devojku nije sramota?

Jesam li u pravu?”, upitala je ona.

Ova objava je izazvala mnogo pažnje, kako na forumu, tako i na Fejsbuk strani foruma.

Forumašice se saglasne da žena treba da situaciju reši sa sinom, a ne sa njegovom devojkom.

“Što se tiče te devojke i da li bi nju trebalo da bude sramota, moj odgovor je NE. I ja bih volela da svaki dan dobijam poklone od 150+evra i ne bi me bilo sramota da ih uzmem. A zašto i da bude, kad su to pokloni? Mislim da tebe tvoj sinko iskorišćava i da primarno to treba da rešiš”, glasi jedan od saveta.

Druga forumašica kaže:

“Mislim da je generalno problem u nama, ljudima iz Srbije koji imamo rodbinu negde preko. Svi gastarbajteri su: puni para, lako je njima, tamo je sve jeftinije nego ovde, njemu se može on ne radi za 300e kao ja i slično. Mislim da uglavnom nemamo poštovanja prema nekome preko ko god da nam je. Meni je otac 10 godina radio u Českoj, kuma mi je u Cirihu, pa znam kako se rođaci i prijatelji postavljaju kada ‘gastos’ dođe, ili se kod njega ode”.

“U vašem slučaju, mislim da se sin malo ‘osilio’ jer je buduća (možda) svekrva super prihvatila snajku, lepo ste se slagali, provodili, vi ste to plaćali, e sad, pošto je sve prošlo glatko možete da nastavite da plaćate, tj. on smatra da mu nećete prigovarati jer vam se dopada njegov izbor”.

Jedna od žena sa foruma smatra da sin svojim ponašanjem skuplja bodove kod devojke, ali preko svoje majke.

“Skrenite mu pažnju da se ni u Nemačkoj ne živi od vazduha”, skrenula joj je pažnju.

Odgovori su veoma slični.

“Ne treba da bude sramota njegovu devojku vec tvog sina. Ne traži ti ona pare već on. Reci sinu da nemaš i da ako želi da je finasira moraće to sam i da zaradi. Vrlo jednostavno”, savetuju forumašice.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /