in

U 4 ujutru probudio me vrisak deteta: Zatekla sam ga u kupatilu, gušio se, a sve zbog jednog predmeta koji pogrešno koristimo

Većina kada dolazi sa čepom za odvod, ali vam možda nikada nije palo na pamet da predstavljaju opasnost za vaše dete.

Priča o dvogodišnjem Arčiju možda će vas naterati da razmišljate drugačije.

Podeljeno na stranici za edukaciju o prvoj pomoći za bebe i decu TinyHearts Education, koju vodi bivša bolničarka Niki Jurcutz, neimenovana mama je ispričala užasan niz događaja koji uključuje malog Arčija.

Prisetila se da ju je iznenada probudio u 4 sata ujutro vrisak njenog najstarijeg sina kako trči niz hodnik do njene spavaće sobe. Četvorogodišnjak je vikao da je njegov mlađi brat Arči “u kupatilu i potrebna mu je hitna pomoć”, napisala je mama.

 

 

Iskačeći iz kreveta, bila je potpuno nespremna za ono što je videla.

„Pronašli smo našeg nestašnog, avanturističkog dvogodišnjaka u kadi, potpuno obučenog. .

Iako se Arči nikada ranije nije sam popeo u kadu, uspeo je da podigne stolicu pored nje i da se popne unutra pre nego što je otvorio slavinu. Čep je bio u odvodu, dakle, kada je bila zapušena i uskoro je voda prepunila kadu i voda je curela na sve srane – prenosi The Sun.

„Najstrašniji deo i nešto zbog čega se osećam duboko traumatizovano je to što je on očigledno pokušavao da izađe neko vreme, odustao je i bio je umoran“, nastavila je Arčijeva mama.

„Kleknuo je na kolena i zaspao u vodi.

Nije mogla da podnese razmišljanje o tome šta bi se moglo dogoditi u drugačijem scenariju.

„Da se ​​naše starije dete nije probudilo, ne mogu ni da pomislim šta bismo ujutru zatekli”, napisala je ona, objašnjavajući da je njena spavaća soba bila na drugom kraju kuće od kupatila.

“Odveli smo Arčija kod medicinskog profesionalca i hvala Bogu da je potpuno dobro! Još nekoliko minuta i ovo bi mogla biti sasvim druga priča”, rekla je majka sa olakšanjem.

Sada je postavila bravu na vrata kupatila i čep je u zaključanom ormanu. 

“Molila je roditelje da drže čepove za kade bezbedno van domašaja mališana, rekavši da je, kad god su je pitali zašto je to neophodno, podelila Arčijevu priču.