in

Najhumaniji OTAC na svetu: Usvojio je petoro dece sa POSEBNIM POTREBAMA i podiže ih potpuno sam, čovek za PRMER svima

Ben Karpentar (36) dobio je epitet super tate ali sa ogromnim razlogom. Naime, oduvek je hteo da ima decu a za devet godina koliko je bio na “spisku usvojitelja” uspeo je da udomi petoro dece i to sve sa posebnim potrebama.

On je inače dugo radio u školi za decu i odrasle sa poteškoćama u razvoju, pa i sam želeo da usvoji takvu decu. Na tituli super oca je odgovorio da je on jedan običan tata koji svoju ljubav pruža deci.

 

 

Printscreen/Youtube

 

– Oduvek sam želeo da bude roditelj, iako sam u početku imao u planu da usvojim samo jedno dete. Imao sam ih šestoro, ali mi je 2019. godine nažalost preminuo dvogodišnji dečak Noa, nakon stomačne infekcije koja je dovela do komplikacija. Roditeljstvo je mnogo više od toga da je neko biološki povezan sa detetom – rekao je Ben.

Sa nizom invaliditeta, njegova deca Džek (13), Rubi (9), Lili (8), Džozef (5) i Luis (2), imaju složene potrebe. Džek ima autizam, devojčica Rubi ima Pjer-Robinov sindrom i ograničenu upotrebu ruku zbog nedostatka kostiju, Džozef Daunov sindrom, Lili je gluva, a Luis ima cerebralnu paralizu.

Kaže da se danas trudi da kuću sredi tako da može da udovolji potrebama dece i da sve svi osećaju najbolje moguće u njoj. Ono što ga svi pitaju, jeste kako se nosi sa toliko dece.

Printscreen/Youtube

 

– Sve je to rutina. Imam sjajne prijatelje i majku koja mi je prava podrška. Oni su najdivnija deca, znate ljudi kažu “deca su srećna što te imaju”, ali ja sam tako srećan što imam njih. Obogaćuju mi život na svaki način – iskren je Ben.

On nije isključio mogućnost da jednog dana postane i biološki otac i tako proširi porodicu.

– Nikad ne reci nikad. Tako sam mislio da ću usvojiti samo jedno dete, pa se to brzo povećalo na dvoje, pa troje… Možda budem imao još dece, niko ne zna šta ga čeka iza ćoška – dodao je on.

Najviše od svega mrzi kada čuje da je to što on radi herojski čin

– Ja sam samo ja. Nisam super tata. Jednostavno volim to što radim. Pretpostavljam da je ono što radim izvanredno, ali ja sam samo ja i svako ko me poznaje to zna. Bez prevelike pompe i isticanja – zaključio je Be.

BONUS VIDEO