in

“Mislila sam da se neko ŠALI sa mnom”: U pošti su pronašli MISTERIOZNA pisma, a zatim ih POSLALI na napisane ADRESE!

– Mislila sam da se neko šali sa mnom – rekla je Genovefa Klonovska nakon što joj je uručeno pismo u kojem su bile ručno rađena ruža u boji i dve papirne lutke, preneo je Gardijan

Pismo je, zajedno sa još 17 drugih, ispalo iz ventilacione rupe ovog leta, prljavo i u stanju raspadanja, pošto je srušen zid u bivšoj pošti na periferiji Vilnjusa.

– Radnici su predložili da bacimo stara pisma, ali sam umesto toga pozvao poštu -rekao je Jurgis Vilutis, vlasnik zgrade.

– Tako sam srećan što su se zainteresovali – dodao je.

– Pisma, iz kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih, verovatno je sakrio beskrupulozan poštanski radnik nakon što ih je pretražio u potrazi za gotovinom ili dragocenostima – rekao je Vilutis. Litvanija je tada bila deo Sovjetskog Saveza, a pošiljaoci su bili rođaci emigranti ili prijatelji iz mesta kao što su Australija, Poljska i Rusija.

U Viljnusu su se promenila imena ulica i njihova numeracija, a radnici pošte mesecima su tražili prave kuće i razgovarali sa sadašnjim stanarima i susedima, tražeći gde su se primaoci preselili.

Pronađeno je samo pet primalaca. U nekoliko slučajeva deci preminulih primalaca uručeno je izgubljeno pismo.

– Osećali smo moralnu dužnost da ovo uradimo – rekla je Deimante Zebrauskaite, šef odeljenja za korisničko iskustvo u Pošti Litvanije.

U pismu Klonovskoj, pečatiranom 1970. godine i dostavljenom u decembru prošle godine, devojka po imenu Eva požalila se da autobusi više ne stižu do njenog sela, zbog čega je morala da pešači po hladnoći od -23C (-9,4F). Tražila je i slike glumaca.

 

"Niko ne vidi moj očaj i MUKU": Ljiljani (25) iz Beograda potpuno su otkazali bubrezi i život joj visi o koncu