in

“Besne kobile, lezbače”! Naš tekst o TVITER ŠOVINISTI razbesneo je neke muškarce, RAZOČARALO nas je što je najgori komentar ostavila ŽENA!

Nakon što je tviteraš pod imenom “Grba” na svom nalogu napisao svoje viđenje o “poštovanju žene prema muškarcu”, mi smo napisale tekst i jasno izrazile stav u vezi sa njegovim javno iznesenim mišljenjem.

Naime, “Grbin” tvit je shvaćen kao seksistički, a on glasi ovako:

“Pokojni otac je često putovao. Ponekad je kretao na put u 3 ili 5 ujutro. Pokojna majka ga je uvek na put ispratila sa obrokom i kafom. Koliko je teško da majke daju preporuku ćerkama, koje ulaze u brak, da poštuju svoje muževe!”, napisao je on.

Ispod ovog Tvita ređali su se komentari koje su ostavljale pretežno žene i koje su bile u jasno oprečnom stavu kada je u pitanju njegova objava.

Ceo tekst možete pročitati ovde

 

Kada i same posumnjamo u ažurnost pojedinih muškaraca, desi se da nas demantuju. Tako je naš tekst brzinom svetlosti završio na “Grbinom” Tviter nalogu. 

 

A ispod objave nizali su se grubi, uvredljivi i odvratni komentari,i pitamo se, kakve li se “muškarčine” kriju iza tastature?!

Shutterstock

Shutterstock

Ako je naš tekst (koji je jasno kritički nastrojen) izazvao ovakav revolt i gnev pojedinih pripadnika muškog pola, pitamo se kako bi tekla rasprava uživo?!

Tu se našla i jedna ŽENA, izuzetak koji potvrđuje onu staru opasku da je “žena ženi vuk”, ali ćemo mi njen stav da shvatimo kao neosvešćen. 

Shutterstock

Mi upravo svedočimo ekspanziji najrazličitijih oblika netrpeljivosti prema svima koji ne pripadaju “dominantnoj kulturi muškaraca” koja pokušava da zadrži svoj hegemonijski položaj.

Bilo bi lepo da se zapitate da li je “doručak i kafa” od strane vaših “voljenih žena” merna jedinica za ljubav i poštovanje, i ako jeste, postavite sebi pitanje gde ste se to zaglavili?

Ako je to bilo u ranoj mladnosti uz suknju vaših majki ili baka, pomozite sebi, ne trujte i NE VREĐAJTE druge žene!

BONUS VIDEO