in

Zvicer i odbegli policajac Milović se dogovarali oko pranja para i kupovine banke

Crnogorski policajac Ljubo Milović i šef kavačkog klana Radoje Zvicer pričali su svojevremeno kako da operu novac od krijumčarenja kokaina, pominjali milionske iznose i načine kako da ih uvrste u legalne tokove.

Foto: Skaj / screenshot

.

Početkom januara 2020. godine, sada odbegli policajac u tom kontekstu obaveštava Zvicera da je u Nemačkoj leglo 55 miliona evra koje su izvesni Rusi spremili za kupovinu jedne komercijalne banke u Crnoj Gori.

“Da vidim Rusi oće kupit’ banku, legle su pare u Nemačku, 55 miliona. Treba da legnu kad prođu provjere na račun u CG. Ako to bude završeno, onda imamo pravu priču”, navodi Milović u jednoj od poruka sa kriptovane Skaj aplikacije.

Radoje Zvicer

Foto: Sky / Ringier

Radoje Zvicer

“Da pare operemo prvo?”, pita ga Zvicer.

Milović mu odgovara da je bitno da se posao realizuje, a da će onda moći sve…

“Evo su svi tu. Kažu ne idu dok se posao ne završi”, dodaje tadašnji službenik Uprave policije.

“Imam ja preko firme za šećer”

Šef kavačkog klana potom ga pita koju banku kupuju, a ovaj mu saopštava ime banke koja posluje u Crnoj Gori.

“Imam ja jakog čovjeka da gradi, ali je bolje to što ti imaš, da bar ti opereš pare… Da ne peremo Paju”, kaže Zvicer.

Milović ga potom obaveštava da njemu taj posao već dobro ide preko firme za prodaju šećera.

“Imam ja preko firme za šećer evo pet god, sad sam restoran preko nje čisto kupio, bucam sad pazare, pa ću dić’ kredit, nema zime… A ako Rusi ulete, onda ću im tražit’ proviziju preko računa da mi uplate. Zapravo ovaj ….. će preko računa. A ja ću Paja i Boba kešom isplatit’”, objašnjava Milović.

U optužnici protiv više bivših policajaca, na kojoj je i gradonačelnik Budve Milo Božović, pominje se Milovićevo ime i njegov posao sa šećerom.

Milo Božović

Foto: EPA / Boris Pejović, skupstina.me / Ringier

Milo Božović

Milović se, tim tužilačkim aktom, između ostalog tereti da je angažovao dve osobe da postave eksploziv ispred lokala “Štrudla”, nakon što mu je odbena ponuda da u tom ugostiteljskom objekstu koriste njegova pakovanja šećera.

Jedan od vlasnika lokala S.R., svedočio je u Specijalnom državnom tužilaštvu da ga je pozvao Milović, a kasnije i njegova sestra – direktorka firme koja se bavi proizvodnjom šećera za ugostiteljske objekte i sitnih potrošnih repromaterijala.

Piše da su mu ponudili da njih angažuje za potrebe njegovih ugostiteljskih objekata i da su u vezi sa tim razgovarali 5-6 puta: “I da u komunikacijama nije bilo spornih reči, možda malo poslovnog pritiskanja, ali u granicama kulturnog”.

Aladinova lampa i 5.000 godina staža

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) Danilo Šaranović nedavno je kazao je da bi odbegli policajac Ljubo Milović mogao da opravda 48 miliona evra koje ima na računu da je bio policajac 5.000 godina.

Šaranović je kazao da je Milović radio za platu od 800 evra, a da se u međuvremenu utvrdilo da je samo na jednom računu imao na raspolaganju 48 miliona evra.

Bogdanović je govoreći o životnom stilu Petra Lazovića, sina Zorana Lazovića, “koji je sa 19 godina našao Aladinovu lampu, pa je kupio automobil koji vredi 40.000 evra, a sa 23 godine automobil koji vredi 35.000 evra, a njegov rođeni brat sa 23 godine nekretninu koja vredi preko 100.000 evra”.

(Vijesti)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /