in

Užas kod Valjeva: Muškarac sekirom teško povredio ženu

Zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

.

On je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva, u noći između 10. i 11. maja sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede. Ona je u teškom stanju prebačena u Beograd.

Upao kroz prozor

Prema nezvaničnim informacijama, napad se dogodio u kući M.B. u koju je S.M. nasilno ušao tako što je razbio staklo na prozoru. Nakon verbalne rasprave napao je sekirom posle čega je pobegao, a nekoliko časova kasnije se predao policiji.

Kako N1 nezvanično saznaje, osumnjičenom je od septembra prošle godine, postupajući po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, u više navrata izrečena hitna mera privremene zabrane da kontaktira i da prilazi bivšoj partnerki. Prekršajni sud u Valjevu izricao mu je kazne zatvora, u trajanju od sedam i od deset dana i mere zabrane prilaska u trajanju od po tri meseca.

Prošle godine je protiv S.M. bila podneta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Početkom ove godine Osnovni sud u Valjevu izrekao mu je hitnu meru privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.

(N1)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /