in

Teodoru se bore za život, a njegova porodica još se nije oporavila od tragedije u kojoj su već izgubili jednog sina

Tinejdžer Dušan L. (19) nastradao je u nedelju ujutru u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ulici Svetog Save u Bavaništu kada se automobil u kome je bio na mestu suvozača direktno zakucao u betonski zid kuće.

Foto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija

Ilustracija

U nesreći je teško povređen Dušanov drug Teodor J. (21) kome se lekari bore za život, a meštani Bavaništa potreseni su zbog ove tragedije. Stravična nesreća se dogodila u nedelju oko 4 sata ujutru, udarac je bio toliko silovit da se meštanima učinilo da je reč o eksploziji. Dušan je teškim povredama podlegao nekoliko sati nakon nesreće, uprkos borbi lekara, dok se Teodor još uvek nalazi u bolnici i njegovo stanje je teško.

Mislili su da je eksplozija

„Sve nas je probudio jak prasak. Istrčali smo napolje, pokušali da im pomognemo ali smo morali da sačekamo Hitnu pomoć. Nastradali Dušan je bio u automobilu sa drugom koji je vozio Teodor, a koji je ovom prilikom zadobio teške telesne povrede i nalazi se u Urgentnom centru u Beogradu gde mu se lekari bore za život“, navodi izvor.

Nesreća je potresla sve meštane pomenutog sela, a kako ističe sagovornik Nove, pred poginulim Dušanom je tek bio život.

– Dušanu bi juče bio poslednji dan Medicinske škole, te su se njegovi drugovi iz škole okupili u Bavaništu kako bi mu odali počast. Bilo je baš potresno za sve nas jer je otišao mlad, tek je krenuo u život. Svi smo plakali, i drugovi i mi – navodi on.

Kako dodaje i Teodorova porodica je doživela veliku tragediju pre više od deset godina.

– Tada je njegov rođeni brat poginuo u istoj ulici, samo ispred njihove kuće, kada ga je udario kamion. Bila je to ogromna tragedija, svi smo zanemeli. Nadamo se samo da će makar Teodor preživeti. Ne smem ni da pomislim šta bi u suprotnom bilo, ljudi su jedva nastavili život posle tragedije od pre nekoliko godina. Bore se zbog dece, a sada ih je i ovo zadesilo – navodi potreseni meštanin za portal Nova.

Kobna krivina

Kako kažu meštani na pomenutom potezu se često događaju nesreće zbog krivine, a proteklih godina bilo ih je nekoliko.

„Tu je krivina, e sada da li su izgubili kontrolu nad vozilom, odnosno šta je po sredi, utvrdiće istraga. Oni su dobri momci, iz dobrih kuća. Da tragedija bude veća, Teodorov otac radi kao vozač Hitne pomoći, a majka mu je medicinska sestra. Nadamo se da će bar on uspeti da se izbori sa povredama, da će preživeti“, kaže meštanin.

Inače, mladić Dušan L. je preminuo nekoliko sati nakon nesreće, uprkos mukotrpnoj borbi lekara da mu spasu život. Sahrana mladića biće u sredu na lokalnom groblju u Bavaništu.

Tokom jučerašnjeg dana u Medicinskoj školi u Pančevu održana je komemoracija nastradalom Dušanu L, o kome prijatelji i poznanici imaju samo reči hvale.

Inače, ovo je druga nesreća u proteklih nedelju dana u pomenutom selu, a meštani se još uvek nisu oporavili od pogibije tinejdžera M.V. (18), koji je nastradao 2. maja maltene ispred kuće u saobraćajnoj nezgodi koja se na Bavaništanskom putu u blizini Doma slepih.

U pančevačkoj policiji naveli su tada da mladić nije imao vezan sigurnosni pojas i da je ispao iz automobila prilikom prevrtanja. Jeziva nesreća se najverovatnije dogodila kada je M.V. automobilom marke “pežo” sleteo sa puta u krivini.

(Nova)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /