in

Sudar vozova u Beogradu, oglasilo se tužilaštvo: Naložili razgovore i sa otpravnicima stajališta

Nakon železničke saobraćajne nezgode dežurni javni tužilac i Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Beogradu su izašli na lice mesta radi vršenja uviđaja i tom prilikom je naloženo dostavljanje izveštaja Uprave kriminalističke policije.

.

Foto: Oliver Bunić / Ringier

.

Na ovom slučaju je radilo više odeljenja (Odeljenje za uviđaje, Odeljenje za požare, eksplozije i havarije, Odeljenje za kriminalističku tehniku), saopšteno je iz OJT.

Pet učesnika nesreće zadobilo je telesne povrede, dvoje je sa lakšim telesnim povredama i troje sa težim, među kojima su mašinovođa i kondukterka.

Na licu mesta obavljen je razgovor sa mašinovođom Srbija Voza kao i sa mašinovođom CarGo voza koji su učestvovali u nezgodi.

Razgovori i sa otpravnicima stajališta

Naloženo je da se obavi razgovor sa otpravnikom stajališta “Pančevački most” i otpravnikom stajališta “Vukov spomenik”, saopštava ovo tužilaštvo.

Nakon dostavljanja izveštaja biće doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka protiv odgovornog lica za nastanak saobraćajnu nezgode kojom je ugrožen železnički saobraćaj.

Nakon pribavljanja navedenih izveštaja i svega ostalog što je zatraženo, tužilaštvo će obavestiti javnost o daljem postupanju.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /