in

Srđan Adžemović Adžem (62) osuđen na godinu dana kućnog zatvora, sa nanogicom, zbog posedovanja nelegalnog pištolja

Apelacioni sud u Beogradu osudio je pravosnažno Srđana Adžemovića Adžema (62) na godinu dana kućnog zatvora, sa nanogicom, zbog posedovanja nelegalnog pištolja!

Foto: Milorad Milanković / Ringier

.

Kod Adžemovića je za pojasom pantalona 11. avgusta 2014. u beogradskom klubu “Zvezdara teatar” pronađen pištolj, u kojem se nalazio pripadajući okvir sa 13 metaka, za čije držanje i nošenje nije imao odobrenje nadležnog organa.

Kontroverzni Zvezdarac je, inače, kum Velimira Ilića, lidera Nove Srbije. Prijatelj je Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, a kum mu je bio i ubijeni vođa “zvezdarskog klana” Sredoje Šljukić Šljuka koji je likvidiran 27. septembra 2002.

Pucnjava u Fitnes klubu

On i Šljuka su često povezivani sa nizom obračuna na beogradskim ulicama i neretko su bili “gosti” na stranicama crne hronike. Široj javnosti, Srđan Adžemović je postao poznat posle pucnjave u fitnes klubu u sportskom centru Voždovac, 30. maja 1994.

Za dlaku je tada izbegao smrt kada su na njega i Šljuku pucali Nemanja Ristić i Bane Grebenarević, pripadnici “voždovačkog klana”, kojim je upravljao Goran Vuković Majmun, ubijen u decembru te godine. Adžem je uzvratio i ispalio nekoliko hitaca ka njima i tada je stradala Tatjana Nikolić (20), gošća lokala, koja je bila žrtva zalutalog zrna. Svi osim Šljukića su bili optuženi zbog te pucnjave.

Grebenarević je ubijen dve godine kasnije, Ristić je oslobođen 2012., a protiv Adžemovića je postupak obustavljen 2000. jer je tužilac odustao od gonjenja. Ranije je bio u braku sa bivšom “Modelsicom” Nevenom Adžemović, sa kojom ima sina, i sa estradnom pevačicom Lelom Andrić.

(Informer)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /