in

Srbin David prešao 8.000 kilometara da otme bivšu ženu Anu Knežević

Više od 100 dana prošlo je od nestanka Ane Knežević u Madridu, a zbog čega je uhapšen njen bivši suprug David Knežević, inače Srbin. Protiv Kneževića nedavno je podignuta optužnica zbog sumnje da stoji iza Anine otmice, a očekuje se da suđenje u ovom postupku počne 20. maja, a ono što može da uspori ceo slučaj jeste to što Ana još uvek nije pronađena.

Foto: Drustvene mreze

.

Optužnicom se Davidu Kneževiću na teret da je putovao iz Majamija u Madrid kako bi kidnapovao bivšu suprugu, koja je u optužnici navedena samo kao žrtva ovog zločina, jer još uvek nema dokaza o tome da je ona ubijena i njeno telo nije pronađeno.

Ana Knežević, državljanka SAD kolumbijskog porekla, nestala je početkom februara ove godine u glavnom gradu Španije. Nakon burnog razvoda, ona se preselila u Madrid sa Floride, kako bi se oporavila od svega. Njoj se izgubio svaki trag nakon što je nepoznata osoba sa motociklističkom kacigom obojila sigurnosne kamere na ulasku u zgradu u kojoj je živela u luksuznom naselju.

Ana Knežević

Foto: Drustvene mreze

Ana Knežević

Davidu Kneževiću sud je prošle sedmice, u petak, odbio jemstvo za uslovno puštanje na slobodu, jer po proceni sudije njegovo bogatstvo i veze koje ima u inostranstvu mogu mu osigurati lak beg od pravosudnih organa.

Početak suđenja Srbin zakazan je za 20. maj i za ovo krivično delo, koje mu se stavlja na teret, zaprećena je kazna i do doživotnog zatvora.

Federalni sudija Edvin G. Tores istakao je da je donošenje odluke o podizanju optužnice bilo veoma teško, ali da se zasniva na posrednim dokazima iako telo nestale žene nije pronađeno, preneli su američki mediji.

Uhapšen na aerodromu

David Knežević uhapšen je 4. maja ove godine na Internacionalnom aerodromu u Majamiju prilikom dolaska iz Srbije. Njemu se na teret stavlja da je pre nestanka Ane Knežević sa Floride doleteo u Srbiju. On je, kako je utvrđeno, iznajmio automobil kojim je prešao skoro 8.000 kilometara.

.

Foto: Drustvene mreze

.

Sličan automobil uočen je na dan nestanka nedaleko od zgrade u kojoj je stanovala Ana Knežević.

Na vozilu koje je uočeno bile su tablice koje je ranije tog dana prijavio vlasnik da su ukrade sa njegovog vozila u Španiji.

Sprej na kamerama

Takođe, sprej i traka, koje je koristila osoba koja je bojila kamere na Aninog zgradi kobnog dana kada je nestala, kupljeni su nedaleko od mesta nestanka.

Prema rečima prodavca, osoba koja ih je kupila fizički podseća na Davida Knežević.

Tokom istrage je utvrđeno i da je maskirana osoba provela sat vremena u zgradi Ane, te da je iz objekta izašla sa koferom u ruci.

(Nova)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /