in

Škaljarski klan dogovarali javnu likvidaciju Nikole Spasojevića

U tom kontekstu planiraju da ga, kako bi pokazali svoju moć, na javnom mestu — u jednom tržnom centru, ili ispred biračkog mesta, ubije njihova “kamikaza”. Paralelno sa tim planovima razmatrali su i mogućnost da ga života liše dok se bude sastajao sa jednom Budvankom, u vili u Reževićima, zbog čega vojnici škaljaraca počinju i da ih uhode.

Te planove kovali su u leto 2020. godine, pred parlamentarne izbore, ali i nakon toga, kada su i nadzirali Spasojevića i članove njegove porodice.

“Videćemo brate, ako se poklopi Ćoro”

Prema prepiskama sa nekada zaštićene “Skaj” aplikacije, prioritetna meta bio im je upravo taj Baranin, kojeg nazivaju Ćoro, a drugi na spisku za odstrel bio je izvesni Ivan.

– Videćemo brate, ako se poklopi Ćoro, ako bude kamikaza javno radio.. Onda ću im reći da RPG za Ivana – poručivao je 1. avgusta te godine svojim vojnicima sada pokojni Mile Radulović zvani Kapetan.

Ekipa koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za planiranje više likvidacija, danima pre i posle tog razgovora uhodila je i nišanila Spasojevića. Dan pre nego što su dogovarali da njihov “kamikaza” na javnom mestu ubije Spasojevića, Kapetan poručuje: “Uhhh brate, samo da nam da šansu da ga oderemo”.

Tog dana dogovaraju i da ručni raketni bacač (RPG) nabave preko Kasapa, sada pokojnog Damira Hodžića.

Foto: privatna arhiva, Društvene mreže / Ringier

Škaljarski klan

“Moramo ga rešiti, brate”

Analizirajući presretnute razgovore, pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i specijalni tužioci došli su do dokaza da je Spasojevića uhodio Baranin Stefan Mićić, koji je članovima klana kom pripada slao njegove i fotografije njegove kuće.

Za svaki od planova prave ekipe, pa za opciju u Reževićima dogovaraju da izvršioci priđu vodom i angažuju saradnika da vozi skuter, koji bi on i ubica posle likvidacije zapalili.

Radulović u razgovoru sa Stefanom Jankovićem, koji je na tom komunikacionom kanalu koristio nadimke Fantom i Bin Laden, poručuje: “Moramo ga rešiti, brate. Nema druge. Pa onda da se prebacamo dalje! Ako njega oderemo na glasanje sa kamikazom, onda ćemo ovo zlo Kajmaka za RPG. Jer ako bude morao ovaj RPG svi će u rupe, ma brate, samo da ovo rešimo pa ćemo podeliti sve. Ovo nam je za Adža brate! Nek ide sad ovako”, piše Radulović.

Jankoviću poručuje i da bi voleo da mogu da uhvate Spasojevića — “da ga malo mučimo!”, a potom objašnjava i da će zbog ubistva Adža (Alana Kožara) i Kokija (Damira Hadžića), sada on biti na udaru suprotstavljene ekipe.

Objašnjava i da je do tada bio zaštićen zbog Luke i Kokija.

– Sad će to biti nemoguće! Ali gledam ja sve – poručuje on.

Ilustracija

Foto: Djordje Kojadinovic, Snežana Krstić / Ringier

Ilustracija

Nadzirali svaki korak

Dan pred 30. avgusta žali se da je pola ekipe u Pljevljima, a druga polovina u Podgorici, a nešto kasnije i javlja da su ga videli u Baru.

– Vrti nas u krug brate kroz grad čitav dan u Bar. Da nas ludilo nađe. Mi mislili krenuo za PG, a on vrti brate izlazi, ulazi u kuću ‘oće da nas navuče. Uđe u kolonu put Podgorice i vrnu se. Vrti, prvo nas jutros navlačio niz bulevar, pa preko nadvožnjaka i na kružni put Ulcinja hvata krug i kući, 10 minuta mu trajao krug! Pa onda pre 2 sata izaša’ i pored pumpi poša’ ka za PG, prošao kružne, ušao u Šušanj i vratio se kući! I sad opet izašao da se vozi kroz grad – žali se Radulović.

Iz poruka koje su razmijenili pripadnici tog ogranka zločinačkog škaljarskog klana proizilazi da su Spasojevića nadzirali sa brda iznad Bara, kontrolisali su prolazi li kroz tunel Sozina, imali su ekipe postavljene na raskrsnicama koje vode ka njegovoj kući, a pratili su ga i tokom vožnje.

Sve vreme razmenjuju i fotografije Spasojevića, automobila koje koristi, njegove kuće.

“Svaki dan je pokriven, a on ne dolazi…”

Nakon što im nije pošlo za rukom da tokom izbornog dana ostvare monstruozni plan, barski škaljarci nastavljaju sa opservacijom Spasojevića. Radulović konstatuje “baš nemamo sreće”, a potom i poručuje Jankoviću da ostaju “dok ga ne završimo”.

Janković ga izveštava da u Podgorici nadzire zgradu u kojoj Spasojević stanuje, a da je druga ekipa i u Pljevljima.

– …Ovi su mu u PG na zgradu. Vise non-stop. Od 7 ujutru brate. A u PV do 19 nije dolazio onaj dan na izbore brate. Svaki dan Bar i PG pokriveni brate, i usput Sozina, Vir i Zeta – piše taj Baranin.

Ilustracija

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

Ilustracija

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kriminalna grupa, čiji članovi su Barani Stefan i Martin Janković, Ervin i Eldin Muratović, Vladimir Ulama, Marko Peruničić i Stefan Mićić, planirala je likvidaciju Nikole Spasojevića i izvesnog Milana.

Tužioci tvrde da su osumnjičeni Spasojevića nadgledali iz blizine, ali i optičkim sredstvima, kao i da su informacije o njegovom kretanju i navikama dostavljali organizatoru te krimi-grupe.

“Samo da se miču ovi i ološi murijaški”

Dok su nadzirali da li će Spasojević izaći na biračko mesto u Baru, ekipa okupljena oko Mila Radulovića raspravljala je i o rezultatu izbora.

Nakon zatvaranja birališta 30. avgusta 2020. godine, taj Kragujevčanin koji je bio nastanjen u Baru, šalje Jankoviću.

– Dobismo brate! Ode gamad! Nek nam je sretno! Ne mogu verovati! Samo da se miču ovi brate! I ove ološe murijaške! Da brate, samo to da se miču više! I da ne brane ovu gamad! Pa ćemo se mi boriti kako znamo! A biti opozicija svakom špijunu i izdajniku! – piše Radulović. Tada konstatuje i da su izbore dobili sada pokojni mitropolit “Amfilohije i Bog”.

– Sutra novi dan idemo mi naše brate! Voli te brat! – piše on Jankoviću.

(Vijesti)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /