in

Saobraćajna policija u NIšu za vikend otkrila 35 pijanih i drogiranih vozača, a jedan od njih ih je šokirao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, tokom vikenda, otkrili su 368 saobraćajnih prekršaja i isključili iz saobraćaja 35 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i jednog pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Pojedini pijani vozači koji su zatečeni za volanom imali su više puta veću koncentraciju alkohola od dozvljene.

Ilustracija

Foto: Miloš Cvetković / RAS Srbija

Ilustracija

-Saobraćajna patrola u Nišu zaustavila je vozače automobila „audi“ (40), „bmv“ (45) i „sitroen“ (56) koji su upravljali vozilima sa 1,83, 1,67 i 1,64 promila alkohola u organizmu, kao i pedesetpetogodišnjaka i tridesetpetogodišnjaka koji su vozili „nisan“, odnosno „reno“ sa 1,53 i 1,51 promil alkohola – saopšteno je iz Policijske uprave u Nišu.

.

Foto: Milorad Milanković / Ringier

.

Jedan od zaustavljenih vozača koji je uhvaćen za volanom iako je konzumirao narkotike, kako je utvrđeno, upravljao je vozilom iako je bio pozitivan na tri nedozvoljene supstance.

-U ovom gradu iz saobraćaja je isključen dvadesettrogodišnji vozač „nisana“ koji je bio pozitivan na kokain, marihuanu i amfetamin – saopštila je niška policija.

Takođe, patrola u Nišu zadržala je tridesetdevetogodišnjeg i pedesetdevetogodišnjeg vozača „folksvagena“ koji su odbili da se podvrgnu alkotestu. Pijani i drogirani vozači koji su otkriveni u akciji policije na području grad Niša dobiće adekvatne prijave u skladu sa zakonom.

-Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju – saopštila je niška policija.

Tokom prvomasjkih praznika saobraćajci su u Nišu i okolini otkrili skoro 100 pijanih i drogiranih vozača. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su tada, isključili iz saobraćaja 83 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i devet pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /