in

Potresna ispovest oca muškarca koga je žena mrtvog držala u stanu: Njegovo telo se raspalo

Potresna ispovest oca muškarca koga je žena mrtvog držala u stanu: Njegovo telo se raspalo
Potresna ispovest oca muškarca koga je žena mrtvog držala u stanu: Njegovo telo se raspalo

Na jučerašnjem suđenju Jasmini S. (44), koja je optužen da je nožem u stanu u Lazarevcu usmrtila supruga Sinišu S. (42), a zatim sebi pokušala da oduzme život marta 2022. godine, izrečene su završne reči. Izricanje presude zakazano je za 11. jul u Višem sudu u Beogradu. Milanko S., otac ubijenog Siniše, navodi da će doći da pogleda u oči ženu koja mu je ubila sina, ali da adekvatne kazne za delo koje je počinila nema.

Foto: Milan Ilić, Društvene mreže / RAS Srbija

Jasmina i Siniša

Kako navodi potreseni otac, Jasminu je video jednom na suđenju, ali je nije prepoznao jer je sedela ispred njega, ali u julu želi da je pogleda u oči nakon što čuje koju je kaznu dobila.

Jasmina i Siniša

Foto: Drustvene mreze

Jasmina i Siniša

– Ne znam kako ćemo se supruga i ja suzdržati od bola. Kako ostati dostojanstven? Meni kao roditelju ne padaju racionalne i ispravne stvari na pamet, ali znam da ona nijednu kaznu koja joj se dosudi ne zaslužuje. Toliko je nasilje u porodici u porastu, a ja tvrdim da moj sin nije ni pio, ni ruku na nju digao. Pa to su i deca svedočila. Sahranili smo sina u 42. godini kada je bio u punoj snazi, kada deci najviše treba. Čini mi se da je izgubio život na bilo koji drugi način, da bi mi malo bilo lakše nego ovako – kroz suze kaže neutešni otac za “Novu”.

Telo pronađeno raspadnuto

Milanko ističe da svake subote ide sinu da zapali sveću, ali da od kako je sina video u mrtvačnici tu sliku ne može da izbaci iz glave.

Jasmina i Siniša

Foto: Milan Ilić, Društvene mreže / RAS Srbija

Jasmina i Siniša

Njegovi drugovi, policajci, su me molili da ga ne vidim. Ja sam rekao da nema te sile koja će me sprečiti da po poslednji put vidim sina. Nisam bio spreman da ću ja zapravo videti samo njegove ostatke, zbog te hemije kojom ga je polivala. Pao sam na kolena od muke, od bola. Nisam mogao ni da ga obučem, nisam smeo ni da ga pipnem – drhtavim glasom kaže potreseni čovek.

Mališani od šest, osam i devet godina, koliko su Jasminina i Sinišina deca imala u tom trenutku, su skoro mesec dana živeli u iznajmljenom stanu pored mrtvog oca, a kako dodaje otac ubijenog, mališani su svesni svega.

Sin video majku sa krvavim nožem

– Ovaj stariji koji je u to vreme imao devet godina je čuo da se nešto događa. Odnosno čuo je u sobi da je Siniša zajaukao, ali posle je usledila tišina. Odškrinuo je vrata i pitao majku šta se dogodilo, a ona mu je rekla da izađe i da je sve uredu. Posle toga je video majku kako pere kuhinjski nož od krvi. Takođe je i njegova godinu dana mlađa sestra videla kada je ona uključila mašinu za veš, iz nje izlazi krvava voda, to je od stvari sa kojima je skupljala krv po stanu – objašnjava deda mališana.

Lazarevac ubistvo

Foto: Milan Ilić / RAS Srbija

Lazarevac ubistvo

Navodi i da ga boli što je Jasmina na suđenju rekla da se ne seća da je ubila Sinišu.

Telo danima skrivala u stanu

– Sve mi je teže i teže. Ja sam istu noć ušao u stan kada su ga pronašli. Obdukcija je pokazala da je uboden sa 16, 17 uboda kuhinjskim nožem. Imao je povrede na levoj plećki, ramenu, grudima, a na levoj ruci imao je ranu dubine 12 centimetara. Odatle je najviše krvario, a po obdukcionom nalazu on je preminuo od iskrvarenja – kaže on u neverici.

Milanko podseća i da je njegova snaha Jasmina, Sinišino telo čuvala u stanu više od 20 dana.

Nakon ubistva, pokušala da ubije i sebe

– Ona je njega ubila 4. februara 2022 godine. Tada je bio njegov poslednji kontakt sa bratom, a tada su i deca rekla da su poslednji put videla oca. Mesec dana držati mrtvog čoveka u stanu sa decom? To je bolest. Nađen je umotan u celofan foliju, uvijen u sedam ćebića natopljenih hemijom, parfemima i omekšivačima. Po celoj sobi su bile one jelkice za automobil. Sve je uradila kako bi uklonila miris moga sina koji se raspadao – prepričava Milanko noć kada je pronađen njegov sin.

Podsetimo, zločin je otkriven 28. februara prošle godine, kada je Jasmina pokušala da izvrši samoubistvo, a ostavila je i oproštajno pismo, koje su njena deca odnela komšiji nakon čega je klupko počelo da se odmotava.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu u avgustu 2022. godine, a Jasmina S. tereti se da je izvršila krivično delo teško ubistvo i preti joj doživotna robija.

(Nova)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /