in

Policija obavestila Luku Bojovića da mu se sprema ubistvo: Detalji hapšenja na Vračaru

Policija obavestila Luku Bojovića da mu se sprema ubistvo: Detalji hapšenja na Vračaru
Policija obavestila Luku Bojovića da mu se sprema ubistvo: Detalji hapšenja na Vračaru

Petorica muškaraca uhapšena je pre dva dana u ulici na Vračaru u kojoj živi Luka Bojović, a prema našim nezvaničnim saznanjima, policija je Bojovića obavestila o operativnim saznanjima da mu je život ugrožen.

.

Foto: Snežana Krstić, EPA, VICTOR LERENA POOL / Ringier

.

Kako kaže izvor “Blica” upućen u slučaj, Bojović je rekao da je primetio sumnjive ljude i automobile u blizini njegovog stana.

– On zna da je potencijalna meta i zato je kao meru predostrožnosti organizovao svoj sistem obezbeđenja – kaže naš izvor.

Luka Bojović

Foto: JUAN CARLOS CARDENAS / EPA;

Luka Bojović

Na njivama iza Dunava isprobavali pištolj

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, petorica osumnjičenih za pripremanje krivičnog dela – teško ubistvo, od kojih se dvojica terete i za druga krivična dela, su od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo na štetu jednog lica, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili.

U tom cilju iznajmili su tri “štek stana” na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela.

Nabavili su pištolj marke “Walther Creed” sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo.

U ležištu pištolja bio metak, u okviru 13

Kako je saopšteno, osumnjičeni su sprečeni u izvršenju pripremanog krivičnog dela, od strane policijskih službenika 10. maja 2024. godiine. Kako je “Blic” pisao, osumnjičeni su uhapšeni u ulici u kojoj živi Luka Bojović.

Pripadnici MUP nakon hapšenja na Vračaru

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Pripadnici MUP nakon hapšenja na Vračaru

Kod Nikole P. je prilikom hapšenja pronađen pištolj marke “Walther Creed” sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela.

U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka.

Blokirana ulica u kojoj su planirali likvidaciju

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Blokirana ulica u kojoj su planirali likvidaciju

Preti im robija

Naredbom o sprovođenju istrage Nikola P. (25) se sumnjiči za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, a Milan I. (31) za krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Protiv pomenute dvojice osumnjičenih, kao i protiv Bogdana P. (31), Filipa K. (30) i Saše K. (32) biće preduzete dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) Krivičnog zakonika. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od jedne do pet godina zatvora.

Branili se ćutanjem

Svi osumnjičeni su se na današnjem saslušanju u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu branili ćutanjem odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, osim Bogdana P. koji je negirao izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /