in

Ovo je Marko N., srpski mladić koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Čikagu

Mladić Marko N. (17), poreklom iz Srbije, poginuo je sinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u severnom čikaškom predgrađu Glenvju, dok su tri osobe povređene. Marko je poginuo samo nekoliko dana pre maturskog ispita i proslave.

Marko N.

Foto: screenshot

Marko N.

Kako je “Blic” pisao, policija je saopštila da je maturant poginuo, a da su tri osobe povređene u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila, “mercedes” kojim je upravljao Marko i “mustang”. Do nesreće je došlo nešto posle 23 časa.

Kako je došlo do nesreće

Marko N. je upravljao “mercedesom” u koji je udario “mustang” koji se kretao velikom brzinom. Njegov saputnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu, gde se nalazi u kritičnom stanju. Vozač “mustanga” je u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život.

Kako su preneli očevici, vozač “mustanga” je vozio skoro 150 kilometara na čas, dok je jedan dodao da je video kako gasi i pali svetla pre sudara.

– Video sam ga još jednom kako pali svetla, a onda sam sekund kasnije video sudar – naveo je svedok.

Stravične ispovesti svedoka

Kako prenose tamošnji mediji, scene nakon saobraćajne nesreće su stravične. Markov “mercedes” je skoro prepolovljen, dok mu je zadnji deo skroz otkinut.

Kako su rekli očevici, udes je bio bučan.

– Mustangom je leteo. Čuo sam zvuk automobila dok je prolazio ulicom, a sekund kasnije čuo sam veliki udarac – rekao je komšija Denis Mulen.

Marko je, podsećamo, bio apsolvent srednje škole “Glenbruk Jug”, i za samo nekoliko dana je trebao da ide na maturski ples, a potom i za maturira.

“Bio je dobar dečko, popularan u školi”

– Samo znam da je on bio dobro dete. Nema ništa loše da se kaže o ovom klincu. Bio je veoma popularno dete u školi – rekla je Inesa Kaufman.

Jedan svedok, koji se zatekao na licu mesta i pozvao hitnu, izjavio je da ga je “mustang” obišao samo nekoliko sekundi pre nesreće, te da je vozio najmanje 90 milja na sat pre sudara, gaseći i paleći svetla.

– Video sam ga još jednom kako pali svetla, a onda sam sekund kasnije video svetla u vazduhu, čulo se da je automobil udaren – rekao je svedok.

Porodica nastradalog je, inače, prilično poznata i ugledna u srpskoj zajednici u Čikagu, i u kumovskim je odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre 5 godina takođe poginuo u saobraćajnom udesu u Nemačkoj.

(Serbijan Tajms, Ej-Bi-Si 7, Blic)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /