in

Otkriveno u kakvom je stanju profesor Treće beogradske gimnazije: Pretučen u sukobu učenika, zadobio teške telesne povrede

Jelena Kručičanin, profesorka srpskog jezika i književnosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji otkrila je danas u kakvom je stanju profesor koji je povređen u sukobu dvojice učenika Treće i Desete beogradske gimnazije.

Treća beogradska gimnazija

Foto: Nikola Todorović / Ringier

Treća beogradska gimnazija

Naime, u utorak na fudbalskoj utakmici, u okviru sportskog i humanitarnog turnira „Gimnazijada“, dogodio se incident u kojem je profesor fizičkog vaspitanja Treće beogradske gimnazije, u pokušaju da razdvoji učenike, zadobio teške telesne povrede.

Do incidenta je došlo u SC “Vračar” tokom humanitarnog takmičarskog programa “Gimnazijade”. U toku utakmice sukobili su se dva učenika Treće i Desete beogradske gimnazije, a deblji kraj izvukao je profesor koji je pokušao da ih razdvoji.

Profesor zadobio teške telesne povrede, nastavlja sa pregledima

Prema rečima lekara, profesor je zadobio teške telesne povrede, a kako otkriva njegova koleginica, profesorka srpskog jezika Jelena Kručičanin, danas je nastavio sa pregledima.

– Profesor je danas nastavio sa pregledima, a nastava u školi se redovno odvija. Treća Beogradska gimnazija je donela odluku da obustavi dalje “Gimnazijadu” , s obzirom da smatramo da na nasilje treba da postoji nulta tolerancija i da treba da preduzmemo sve mere – kaže profesorka Kručičanin za “RTS”.

Jelena Kručičanin

Foto: RTS / screenshot

Jelena Kručičanin

Ističe i da se za sada ne zna ko je inicirao sukob, ali da su obavešteni svi nadležni organi i da će o tome moći da se govori kada bude stigao potpuni izveštaj.

Sredstva od “Gimnazijade” bila su namenjena kao pomoć dečaku Sergeju Milićeviću iz OŠ “Jelena Ćetković”, koji se leči. Sva do sada prikupljena sredstva biće uplaćena na njegov račun. Nažalost, mislimo da je najbolje da se ovaj događaj prekine. Mi se od 2014. godine, od kada traje ovaj događaj, prvi put suočavamo sa ovakvom vrstom problema – kaže Kručičanin za “RTS”.

Forum beogradskih gimnazija najoštrije osudio napad na profesora

Povodom ovog slučaja oglasio se i Forum beogradskih gimnazija koji najoštrije osuđuje jučerašnji incident u Trećoj beogradskog gimnaziji. Kažu da nadležnih organa očekuju da odgovorni za povređivanje nastavnika budu sankcionisani, saopšteno je iz Foruma beogradskih gimnazija.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /