in

Otac ubijene Eme Kobiljski se obratio majci dečaka ubice iz “Ribnikara”

Otac ubijene Eme Kobiljski se obratio majci dečaka ubice iz “Ribnikara”
Otac ubijene Eme Kobiljski se obratio majci dečaka ubice iz “Ribnikara”

Roditelji dece ubijene u OŠ “Vladislav Ribnikar” danas su postavljali pitanja Miljani Kecmanović, majci dečaka ubice na suđenju. Kako “Blic” saznaje, oni su danas završili ispitivanje Miljane Kecmanović, a među najpotresnijim pitanjima bilo je od Dragana Kobiljskog, oca ubijene devojčice Eme.

.

Foto: Milan Ilić, Snežana Krstić / Ringier

.

Kako je izvor “Blica” ispričao, Dragan Kobiljski se obratio Miljani Kecmanović rečima: “Zašto ste ubili moju ćerku?”, “Posle svega ti mrziš mene”.

Ona je ćutala.

Miljana Kecmanović je na prošlom suđenju započela iznošenje odbrane, a na samom početku je negirala krivicu za dela koja joj se stavljaju na teret.

Osumnjičeni Ratko Ivanović vlasnik streljane gde je dečak ubica učio das puca izjavio je da se ne oseća dobro, pa je iznošenje njegove odbrane pomereno za 21. jun.

Ona je, kako smo pisali, navela da neće odgovarati na pitanja punomoćnika, te da će svoje odgovore davati samo na pitanja oštećenih. Pitanja su do sada postavljali Tužilaštvo i odbrana okrivljene.

.

Foto: Zoran Ilić / Ringier

.
.

Foto: Zoran Ilić / Ringier

.
.

Foto: Zoran Ilić / Ringier

.

DNK na čauri

Kako je navelo tužilaštvo, majka dečaka ubice je optužena za krivična dela – nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Za Miljanu Kecmanović tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci.

Kako je “Blic” pisao, DNK trag Miljane Kecmanović (46), majke dečaka ubice pronađen na čauri koja je nađena kod vrata u učionici-kabinetu istorije .

“Pustite mašti na volju”

Miljana Kecmanović je na prošlom ročištu šokirala sve u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici.

– Pustite mašti na volju – arogantno je Miljana Kecmanović dala odgovor na konkretno pitanje, ne želeći time da otkrije na koji način je jak biološki materijal ostavila na čauri, pa tako ni da li su tačne spekulacije koje su se provlačile kroz javnost, da je lično punila oružje.

Inače, majka dečaka ubice je po profesiji stručnjak za DNK i veštačila je i davala stručno mišljenje u brojnim sudskim predmetima.

“Suđenje je mučno”

Anđelko Aćimović bio je jedan od roditelja, koji ja na iznošenju odbrane majke dečaka ubice, Miljane Kecmanović, izašao iz Višeg javnog suda u Beogradu. Govoreći u “Jutro na Blic”, Anđelko je opisao šta se dešavalo iza zatvorenih vrata sudnice.

– Suđenje je počelo mučno, ja sam ga zbog toga i napustio, jer je taktika advokata i cele ekipe da se brane na taj način što će izazivati sažaljenje javnosti i pokušati da tako utiču na sudiju da su oni dobra porodica, što mi apsolutno znamo da nije tačno od početka suđenja. Sada su samo pokazali svoje veliko licemerje i jednu nepotrebnu i nakaradnu sliku o sebi – rekao je Anđelko Aćimović i dodaje:

– Nikada nisu osetili iskreno žaljenje za sve što su uradili u vaspitanju tog deteta i za posledice koje su proistekle. Sada su sve priče usmerene na njihovu ličnu zaštitu, što još više pojačava našu bol – rekao je Aćimović u “Jutro na Blic”.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /