in

Otac i sin napali advokata nakon ročišta u Beranu, polomili mu obe vilice

Otac i sin napali advokata nakon ročišta u Beranu, polomili mu obe vilice
Otac i sin napali advokata nakon ročišta u Beranu, polomili mu obe vilice

Težak incident dogodio se u prostorijama Osnovnog suda u Beranama kada je napadnut advokat Aleksandar Simonović, koji je rekao da mu je, nakon pregleda u beranskoj bolnici, konstatovan prelom donje vilice. Beranska policija uhapsila je dve osobe zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda advokatu, saopšteno je iz Uprave policije.

.

Foto: RTCG / screenshot

.

Simonović je kazao da je stabilnog zdravstvenog stanja i da se trenutno nalazi na kućnom lečenju.

Simonović je napadnut juče oko 11 časova u prostorijama Osnovnog suda u Beranama i zadobio je teške telesne povrede, obavestili su iz Advokatske komore Crne Gore. Najoštrije su osudili ovaj napad i zatražili od nadležnih državnih organa da kazne počinioce.

Radilo se o običnoj parnici gde se čovek najmanje nada da dođe do ovakve situacije. Posle završenog ročišta o alimentaciji napali su me otac i sin Denis i Eldan Adrović iz Petnjice“, tvrdi Simonović.

Beranska policija je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva uhapsila dve osobe D.A. (47) i E.A. (18) koji su napali advokata Aleksandara Simonovića. Tužilaštvo je njihov napad u beranskoj sudnici kvalifikovao kao krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teške telesne povrede.

Kako je kazao, sve se desilo potpuno neočekivano.

Kolege su mi rekle da sam u jednom trenutku bio bez svesti. Nisam ni znao ko me je udario. Sve se dogodilo nakon rasprave u hodniku“, rekao je Simonović.

Simonović očekuje da tužilaštvo odradi svoj posao i da kazni počinioce.

Iz Osnovnog tužilaštva je saopšteno da je predmet u radu i da napadači još uvijek nisu procesuirani.

“Čeka se da se kvalifikuje krivično delo i da se tužilaštvo odredi prema ovom krivičnom delu”, poručili su iz Tužilaštva u Beranama.

Podršku Simonoviću dali su njegove kolege, poručivši da su ogorčeni i da očekuju da nadležni organi strogim kaznama kazne izgrednike.

(RTCG)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /